Фраза, която мразя

• 1 208 295
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 14 580
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не съвсем.
горнищата и долнищата бяха на анцузите, а анорака беше туристическо непромокаемо яке. с качулка, ластици на ръкавите и долния подгъв, и с голям джоб отпред. от нещо като по-мек брезент. Simple Smile

# 14 581
  • Пловдив
Худито е с качулка.
Напомня ми за Хари Худини по звучене.
Претенциозно е, да, като всичките ония сникъри, топове, ромпъри и какво ли не.

Пола туту научих наскоро какво било. Sunglasses

# 14 582
ееее, нямаш си баРелинка вкъщи, затова.
знам и туту, знам и шопенова пачка още от .... срам ме е да напиша от коя година. Simple Smile но не започва с 20. Wink

# 14 583
  • В градината...
Туту научих от форума. Нищо че имам мома на 5, явно пак съм в задръстена среда.
А сега и ново 20, худи, туй пък от къде дойде? Явно тук, във форума, се разпространяват тези новости Wink

# 14 584
Добре, че ми казахте, худи за пръв път чувам.
Явно е от момчешката мода, за да не съм го срещала.
За момичета такава дреха се води суитчър.
Анорак е друго, обяснила е Добри, от брезент. Туристическо облекло. Не е трико.

# 14 585
  • ту тук, ту там
Качулката на худито е ясна, по-скоро се чудехме (аз де) дали суитчър с цип и качулка е пак худи, или не. Аз мисля, че не.

Знам откъде идва и как се пише на английски суитчър. Казах, че аз бих го писала суитшърт, защото така е ползваше години наред (поне около мен) и така съм го възприела. Суитчър ми е непривично като изписване и звучене, но това са възприели като правилно, какво да се прави.

# 14 586
Качулката на худито е ясна, по-скоро се чудехме (аз де) дали суитчър с цип и качулка е пак худи, или не. Аз мисля, че не.

Знам откъде идва и как се пише на английски суитчър. Казах, че аз бих го писала суитшърт, защото така е ползваше години наред (поне около мен) и така съм го възприела. Суитчър ми е непривично като изписване и звучене, но това са възприели като правилно, какво да се прави.

Идеята на обяснението от къде идва е, че се изговаря пише суЕтшърт на английски.

# 14 587
Не намерих такова нещо.
Не знам в кой сайт/магазин им казват худи?
Тук не.
https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.0852049002.html

# 14 588
в гарга са худита отвън
Цитат
и суитшърт/суитчър... на сайта
Цитат

TrollfaceTrollfaceTrollface

# 14 589
  • ту тук, ту там
Идеята на обяснението от къде идва е, че се изговаря пише суЕтшърт на английски.

Казах, че знам как се пише думата на английски.
https://kaksepishe.com/suichar/

https://rechnik.chitanka.info/w/суитчър

Може ли някой да погледне в последния правописен речник как е? 🤔

# 14 590
  • Пловдив
Ами худито май се облича само през главата, но не съм такъв тънък познавач и не знам.

----

Аааа, Добри, имам си 6-годишно девойче, но явно до тяхната детска градина туту-тата не са стигнали (като дума, иначе носят).
По наше време се казваше по-скоро пачка, да. Иначе аз вкъщи казвам "пърпава поличка", думата "пърпава" е от нашия тясносемеен речник и е трудно с две думи да обясня какви значения има. Абе, всичко, което подскача, търчи (пръпка Wink) напред-назад, вее се или пърХа, е пърпаво.

# 14 591
Джемпър е вид сако- без подплата и по-дълго от обичайното.
Парка също се наложи като дума- по-дълго яке, по-спортно палто с цип Simple Smile
Сега ми припомнихте горниците и долниците/долничките, много им се радвам Simple Smile Също наскоро чух и "облекло за учебници" и много се смях.

# 14 592
  • ту тук, ту там
А ти как казваш на облеклата за учебници? 😀

# 14 593
  • София
Подвързия?

# 14 594
Облекло за учебници съм чувала.

Долници/горници ме дразнят.
Ясно е, че са регионален диалект, но любопитно е, че се ползват въпреки, че се поръчват онлайн и в сайта са горнище/долнище.

Общи условия

Активация на акаунт