Фраза, която мразя

• 1 208 354
  • 20 286
  •   2
Отговори
# 14 595
  • Пловдив
Аз също за пръв път чувам за облекло вместо подвързия.

# 14 596
  • ту тук, ту там
Аз съм чувала подвързия, но ми е непривично.

# 14 597
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
парка не е ли шушляково яке с по-обемен пълнеж, от вата или пера?

за първи път чух "парка" в този филм. Младши се яви в селцето с нещо толкова обемно и пухкаво, че приличаше на червен снежен човек. Simple Smile

# 14 598
Аз също за пръв път чувам за облекло вместо подвързия.

Тук се затруднявам да кажа дали е от СИ, или от Пловдив. Simple Smile
Но го знам.

Парка на мен ми прилича на едновремешните Канадки, не съвсем, но подобно. От плат са, не шушляк.
https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.0842066003.html

# 14 599
А ти как казваш на облеклата за учебници? 😀

Подвързия. "Облекло" мога да кажа само за дрехи, не че няма модни, сладурско-лигави фрази като "дрешки за книжки", но все пак онези наистина приличат на дрехи, за разлика от найлоновите "облекла" Grinning

# 14 600
  • Пловдив
ДеВа и Добри, аз поне досега мислех, че парка е точно същото като канадка.

# 14 601
горе-долу. но някой писа "палто",  а за мен палто си е ... палто. Simple Smile  вълнено,класическо или късо, но с фасон на палто, не на яке.

# 14 602
  • В градината...
Преди 40 години за пръв път чух в училище облекло за тетрадки и учебници и само това се ползваше.
Подвързия само за подвързани /залепени и с конци зашити книги, учебници/.
Сега пак е масово https://www.google.com/search?channel=fs&client=ubuntu&q … D0%B8%D1%86%D0%B8
Разпърпан аз знам като раздърпан.

# 14 603
Тъна в невежество! Не бях чувала нито худи, нито туту.
А за подвързията съм на същото мнение като Перуника. Облекло, защото се сваля и слага. Подвързията е постоянна.
Майка ми казваше джемпър/леко сако, дори без подплата/и блуза. Сакото и ризата са за мъжете. Това преди 30-40 години.

# 14 604
  • SF
Нито пуловер, нито блуза, нито лоден, блейзер, шлифер, сако, панталон, анцунг... са български думи. Май си нямаме български думи за дрехи, освен гащи, чорапи и и производното им чорапогащник. Може би "литак" е българска дума, но вече не носим литаци.

Редовно тече реклама на Лидл за дамски джегингс. Добре, че сме ги учили тези езици, иначе щях дълго да се чудя какво са пуснали в Лидл тази седмица. Не, че клин е българска дума.

Балерини и стилето са си видове обувки и няма нужда да се уточнява, точно както мокасини, сандали, еспадрили, боти, маратонки. Ами това е положението! Не пазите езика ни и той е хукнал нанякъде. Simple Smile
За половината от чуждиците бабите и дядовците ни имат сериозна вина. Кой ги е карал да ядат супи, а не гозби или чорбички??!

# 14 605
може и да бъркам, но мисля, че легингс е клин, а джегингс е клино-имитация на панталон.
Simple Smile

# 14 606
Аз имам джегинси, които са си дънки.
https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.0658030011.html

# 14 607
  • Mediterraneo
Добре, че ми казахте, худи за пръв път чувам.
Явно е от момчешката мода, за да не съм го срещала.
За момичета такава дреха се води суитчър.
Анорак е друго, обяснила е Добри, от брезент. Туристическо облекло. Не е трико.

На мен точно в момичешка тема ми направи впечатление, че се използва вече масово( модерно). Ще се наложи думата, явно е. Туту, джегинс, легинс, скини и пр. са се наложили, та едно худи ли няма.

Облекло за учебници пък за първи път чувам Simple Smile

# 14 608
  • SF
И моят любим бойфренд!
Дразни ме, когато им казват "бойфрендки".

# 14 609
  • В градината...
То и чорап е турска дума, ама нейсе...

Общи условия

Активация на акаунт