Фраза, която мразя

• 1 208 364
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 14 610
  • Пловдив
Оффф това худи, значи ... Моята 11 годишна има 1, ама ѝ е малко, та в събота ще ходим да търсим и друго. И момичета и момчета в нейния клас много ги тачат. Това ако им бяха наложили някаква униформа, щяха, да мрънкат, ама когато сами се уговорят са са с худита целия клас, тогава може.

Последна редакция: чт, 12 ное 2020, 22:54 от Pesheck

# 14 611
"Анцунг" е българска дума.

# 14 612
Аз се дразня от "група интелектуалци". Много интелигенти се обявяват за интелектуалци-артисти, художници..

# 14 613
"Анцунг" е българска дума.

Мда Stuck Out Tongue Особено официален такъв Simple Smile
Резултат в OLX- 1000 обяви за анцунг и точно толкова за анцуг. Не мога да повярвам, мислех, че анцуНзите са много повече. А някои продавачи пишат анцунг/анцуг, да се застраховат, явно Simple Smile

# 14 614
  • В градината...
Е как, анцуНг си е баш нашенско.

# 14 615
  • Mars Hotel
То и чорап е турска дума, ама нейсе...
Всъщност е персийска, но това са подробности. Голяма част от думите, навлезли в българския през турски, са персийски.

Худитата са много популярни сред тийновете, да. Не ме притесняват - всяко поколение си има жаргон.

# 14 616
Анцуг също не е българска дума. На немски означава костюм.

Но анцуНг си е българско, да Grinning

# 14 617
Аз даже казвам "ханцунг". Simple Smile На шега, разбира се.

Това, което ме дразни, не чак да мразя, е "Заповядай!", казано от продавачи, служители, тоест от хора, които по никакъв начин не са ми близки, даже изобщо не ме познават. Много често ми се случва. Интересното е, че дори преди това да са ми говорили на "Вие", след това казват "Заповядай!". А не мисля, че ги предразполагам към някаква интимност, аз самата винаги говоря на "Вие", включително и на пазара например. Може би е някаква мода, не знам.

# 14 618

Това, което ме дразни, не чак да мразя, е "Заповядай!", казано от продавачи, служители, тоест от хора, които по никакъв начин не са ми близки, даже изобщо не ме познават. Много често ми се случва. Интересното е, че дори преди това да са ми говорили на "Вие", след това казват "Заповядай!". А не мисля, че ги предразполагам към някаква интимност, аз самата винаги говоря на "Вие", включително и на пазара например. Може би е някаква мода, не знам.

Поне ти казват "заповядай", а не те гледат, все едно си виновна, че купуваш от тях. И това е нещо Grinning

# 14 619
  • В градината...
Като стана дума за продавачи. Ужасно се дразня, когато фамилиарничат с мен - заповядай, мила; кажи, мила; ама с една такава страдалческа физиономия, все едно са преживели всички беди на света.

# 14 620
Скрит текст:

Поне ти казват "заповядай", а не те гледат, все едно си виновна, че купуваш от тях. И това е нещо Grinning
О, и това ми се е случвало. Влизам в магазина, казвам "Добър ден!", а продавачката, освен че не отговаря на поздрава ми, ми хвърля поглед, сякаш съм я обидила, като съм влязла. Simple Smile Тогава обикновено бързо-бързо си излизам, ако не търся нещо конкретно или не е спешно.

# 14 621
Дъщеря ми казва, ако и заговорят в магазин на ти и ако е в подходящо "бойно" настроение - "ние познаваме ли се?"

# 14 622
  • София
Със сигурност не съм ти дъщеря ,но и аз го казвам.Също и на любимото ми ,Кажете,без добър ден,без поздрав.
Ми какво да ви кажа?

# 14 623
Това съм го пробвала, започват да мрънкат смутено. Как една не подходи с хумор, да се запознаем, примерно.
Друго любимо е да ми кажат “Кво ще искаш”.

# 14 624
А аз съм пробвала да попитам "Да не би да сме си пили ракията с Вас?", ако съм в "бойно настроение". Отдавна не съм го правила, предпочитам да си замълча. Обаче има ефект. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт