Фраза, която мразя

• 1 208 543
  • 20 286
  •   2
Отговори
# 14 730
"Авторке" също  ми звучи грозно-пренебрежително. Авторката има някакъв никнейм и аз лично бих използвала него.

А ако е анонимна? “Анонимната“ или „Анонимна 1“ добре ли е, или и това дразни? Simple Smile

# 14 731
  • ту тук, ту там
Някои никове са толкова безумни, че няма начин дори да се пробвам да ги изрека или изпиша. Или да запомня всички цифрички, точки и цветчета - абсурд.

# 14 732
Срало мече например.

# 14 733
  • ту тук, ту там
А, имаше една с едни точки и тирета. Само точки и тирета (или равно май беше). 🙄
Или Бонго, как да му кажеш, ако не знаеш, че е Бонго?! 😁

# 14 734
  • Mediterraneo
А де! И после било обидно "авторката".

# 14 735
Тази с точките я наричах многоточие.  Тя имаше друг ник, но след една история с пържоли го смени с точки. Sunglasses

# 14 736
  • Пловдив
Министърът на здравеопазването натърти: "това, което предлагам, не е локдаун". Ма не знам тогава кое е.

# 14 737
Локдаун включва и забрана за влизане и излизане от града/страната. В нашия случай сме пред фалитдаун, иначе можем да си щъкаме по паркове, градинки, съседни градове и тинтири-минтири.

# 14 738
Локдаун според мен включва забрана за излизане от дома. Забрана, както беше в Италия, Гърция - имаш право да излезеш само до магазина и то с смс, декларация или каквото там. Тук локдаун не сме имали в този смисъл.

# 14 739
  • Пловдив
Аха, демек почти буквално си лок-нат зад врата и ключалка. Wink

Асъл май по-добре с все забрани (дори и излизане), но за кратко. Ако въобще има нещо в строгите мерки, което да е добре - в което не съм сигурна. Все повече съм против пълното затваряне, но само на някои дейности и аз. При предлагания вариант май хем мерките ще се заобикалят от някои, както те си знаят, хем в същото време изпълняващите ги ще се докарат до фалит, и накрая май ще сме изручали едни жабета с повече вреда, отколкото полза.

# 14 740
  • София
От рекламите - за поредна година "коледната НЕЖНОСТ" ме дразни. За мен това е "доброта", обаче Милка не смятат така.

# 14 741
Какъв е точния превод на локдаун? Затваряне, заключване?

# 14 742
По смисъл означава затваряне на град/държава. И никой на никъде да не мърда.
Ако се затвори Пловдив, а аз съм в Асеновград, нямам право да се прибера докато има локдаун. И обратно, нямам право да си ида в Асеновград, ако локдауна ме завари в Пловдив.
Имаше държави, които си затвориха границите и дори собствените им граждани не можеха да се приберат от чужбина.
У нас е имало само в Банско, по-скоро опит за локдаун.

# 14 743
Преценям / оценям и сглабям. Звучат ми ужасно.

# 14 744
  • In The Middle Of Nowhere
Добавям и намалям, както и класиката пазаря(вместо пазарувам).

Общи условия

Активация на акаунт