Фраза, която мразя

• 1 217 960
  • 20 286
  •   2
Отговори
# 1 545
А аз, като чуя, чао ви, или чао-те. Crazy

Подобно е и "хайде-те" или "нека ти е" Mr. Green, но не знам дали не характерно само за определени райони.

Последна редакция: сб, 11 апр 2015, 14:14 от rain_bs

# 1 546
  • Ямбол
Сетих се за едно смесване на времената от рода на "стига ти спахте" примерно.

# 1 547
ЧеститО рожден ден/имен ден.
Довечера ще пеЧа пиле.
Пазаря, Щоооо?, К`во?, Таковата....

# 1 548
  • Ямбол
...
Довечера ще пеЧа пиле.
...
И ще има пеКано пиле.  Party

# 1 549
Аз съм чувала "стига те говорихте" ... от леличка в детската градина   Flutter .

# 1 550
  • Ямбол
Аз съм чувала "стига те говорихте" ... от леличка в детската градина   Flutter .
И това да. Чела съм често и тук. Интересно ми е да знам това особеност на някой район ли е, диалект ли е или простота.

# 1 551
Аз съм чувала "стига те говорихте" ... от леличка в детската градина   Flutter .
И това да. Чела съм често и тук. Интересно ми е да знам това особеност на някой район ли е, диалект ли е или простота.
Идея нямам какво точно е, дори имам подозрения, че е слято - "стигате", някакво желание "стига" да е в мн.ч. ли е, едва ли ще разберем Laughing . Явно искат да го кажат в смисъла на "престанете", така го разбирам  Party .

# 1 552
  • Ямбол
Да, вероятно целта е да се каже "спрете да говорите", но поради каква причина се използва "стига говорихте" не разбирам и ми е ужасно дразнещо.

# 1 553
  • SF
От същите грешки е и "Недей приказвай", "Недей яж"....

# 1 554
Не знам дали са точно грешки, повече ми приличат на архаизми и диалектизми. Примерно "стига рева" ми звучи нормално, както и "недей рева", но "стигате ревали" не го приемам някакси Laughing .

# 1 555
  • София - Варна
"пражени филийки"
"напримерно"
"имай в напредвид"  Mr. Green

Мъжът ми пък получава скомина от всякакви турцизми: "аджеба, коскоджамити и др."

Не се сещам в момента за други примери.

# 1 556
     "За какво става НА въпрос?" ; "Нямам си НА идея." (може и вече да са споменати, но (и) мен ме дразнят).

# 1 557
"пражени филийки"
"напримерно"

Мъжът ми пък получава скомина от всякакви турцизми: "аджеба, коскоджамити и др."

Турцизмите ги обсъдихме вече. Те обогатяват говоримата реч, ако са използвани на място.

# 1 558
  • София - Варна
"пражени филийки"
"напримерно"

Турцизмите ги обсъдихме вече. Те обогатяват говоримата реч, ако са използвани на място.

Не съм знаела, че сте ги обсъдили. Не съм чела цялата тема.
Съгласна съм, че обогатяват. Както обогатяват и всички видове диалекти. Но някои хора им се дразнят.

# 1 559
  • Ямбол
О, колко е е приятно някой да ти говори как го цепи главата сабахлян.

Общи условия

Активация на акаунт