Фраза, която мразя

• 1 193 075
  • 20 286
  •   2
Отговори
# 15 645
Това е някакъв лекарски жаргон, който плъзна към медиите, между хората, но аз никога, никога не казах "първа, втора, трета игла". Да, права си, дразнещ е.
И мен ме дразни "първа, втора игла", но като чуя "сложил си е бустерче"... Misc Gun

# 15 646
И аз никога не казах "игла". Не разбрах ново ли е или така си говорят, че то има и други ваксини с по няколко дози?
Моя приятелка казваше, че ще води детето на ваксинка. Нищо общо с КОВИД, преди 25 години беше това дете. Simple Smile
Просто някои хора умират да ползват умалителни за всяко нещо.
Най-смешни ми бяха в банките. Сметчицата, лихвичката, датичката. Слава Богу, че от години ползвам онлайн банкиране и не ми се налага да им слушам лиготиите.

# 15 647
  • Пловдив
Ваксинка, да. Grinning Аз и "жълтеничка" съм чувала, за явлението при новородените, не за болест. Щом детето е малко, всичко му е малко. Като на нашия домашен заек, за който не помня по какъв повод, но с ММ на майтап бяхме направили извода, че щом заекът е малък, и душичката му е малка.

Иглата ми прилича на стар жаргон.

# 15 648
Цитат
прецвъква

Някой може ли да ми преведе тази дума? Grinning Беше използвана да се опише долнище тип анцунг, от което дамата не е доволна.

# 15 649
Според мен с тази дума са искали да кажат, че долнището е прекалено впито и над талията стърчи плът. Simple Smile

# 15 650
  • Mediterraneo
Прищипва.

# 15 651
  • В градината...
Прецвъкнат - стегнато, впито, прави тялото да изглежда разделено на две прекалено контрастно.

# 15 652
И аз си мислех да попитам за тази дума от поста за долнището 😆

# 15 653
Прецвъкнат - стегнато, впито, прави тялото да изглежда разделено на две прекалено контрастно.

В детството си съм чувала подобно, но леко различно - прищвъкнала се като оса.

# 15 654
  • В градината...
Да, точно такъв вид придобива, като тялото на оса.

# 15 655
Откакто се помня, когато нещо много подхожда на някого, хората казваха:"Много ти отива." От известно време чувам: "Много ти ходи". Sweat Лошо ми става като го чуя и задавам въпроса: "Какво накъде ми ходи?"

# 15 656
  • София
Така се казва в някои краища на България.
А в младините ми като жаргон се ползваше "много ти тича", още го срещам

# 15 657
  • Пловдив
Ходенето не е ли жаргон и то?
И трите съм ги чувала, де.

# 15 658
"Много ти ходи" съм чувала много отдавна в Търново. Сега не знам така ли говорят.

# 15 659
Всякакви такива с "ходи" и "тича" съм чувала само като жаргон в приятелски кръг, когато някой иска да се прави на интересен или да се впише. Не мисля, че се използва реално в нормалния живот на зрелите хора.

Общи условия

Активация на акаунт