Фраза, която мразя

• 1 218 005
  • 20 286
  •   3
Отговори
# 16 890
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
хм... не знаех за пловдивските изби

# 16 891
  • Пловдив
Да, в тоя смисъл се среща.
Скрит текст:
Аз няма да казвам, че не знам за пловдивски произход на ханцуга. Wink

# 16 892
  • España
МазА му казват по нашия край , независимо дали в къща или апартамент! Членувано : “ Слизам в мазата” . На мен ми звучи нормално!
Това, което не ми звучи нормално ,примерно,  е използването на израза кучо за домашен любимец : “ Кучо днес изяде цяля купичка” ; даже съм го чувала и от ветеринари : “Доведете кучо следващия месец” … сещам се за “Куджо” на Стивън Кинг и ме побиват тръпки ( пък в повечето случаи въпросният “кучо” се оказва някой дребосък кило/кило и двеста ) ! А наскоро прочетох и …за “кучовци” из някоя от темите !!!!!!

# 16 893
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
за друг точно толкова нормално ще звучи "слизам в избата". така сте свикнали от малки, така си говорите, така ви звучи добре.
не виждам драма.
обаче сериозно започва да ме дразнят квалификации и диагнози, раздавани на кило - "не е нормално така да наричаш детето/кучето/мъжа си..." има ли някава причина? докторска степен по психиатрия?

# 16 894
Супер или парички на всяка втора дума .

# 16 895
и ‘буквално’ пак на всяка втора дума 🤮

# 16 896
И "абсолютноооооо" Triumph

# 16 897
И "в смисъл" след всеки три думи. Един мъж, в смисъл мой колега, ползва фразата "в смисъл" толкова често, в смисъл постоянно, че ми идва да го цапардосам, в смисъл да му бия два шамара. В смисъл!!!

# 16 898
  • SF
Охххх, супер досадно.
Имам приятелка, на която каквото и да й кажа, каквото и да я попитам, следва едно тъпо: В смисъл???
Да не закъснеем! - В смисъл??
Гладна ли си? - В смисъл??
Филмът е много тъжен. - В смисъл???

# 16 899
Нещо като нервен тик е това, моя приятелка пък след всеки въпрос казва "Мхм" - и на всичкото отгоре отговаря бавно. Свикнала съм, но в началото беше досадно.

# 16 900
Ох, това ми напомни с какво ме вбесява ММ. Казвам му нещо и той задава уточняващ въпрос, обаче не си дава зор за цяло изречение, сякаш изисква прекалено усилие да пита нормално.

- Отивам до магазина.
- За?

- Говорих с Х.
- За?

и т.н.

# 16 901
  • ту тук, ту там
Е, “ в смисъл?” пак е по-добре от само “смисъл?” 🤣

# 16 902
Странно точно като четох темата,  попаднах на тази статия, кои думи е по-добре да не ползват
https://izumitelno.com/10-dumi-koito-e-po-dobre-da-sprem-da-izpolzvame/

# 16 903
  • SF
Хаха Simple Smile 3 от тези думи използвам и аз - мерси, сори и кофти.
Естествено, използвам ги с хора, които ме познават и ми знаят възможностите и способностите.
Пред непознати, които могат да останат с грешното впечатление, че съм проста, не ги ползвам.

# 16 904
  • София
Напоследък много започна да ме дразни думата "опорка".
Тук във форума я срещам за първи път и първоначално не ми правеше впечатление, но напоследък ми идва в повече.

Общи условия

Активация на акаунт