Фраза, която мразя

• 1 218 966
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 17 535
Пак това случване, аман. Едно време се питахме какво се случва, днес питат как се случва. И то за нещо, което се прави, не се случва.

Цитат
Търся помощ и насоки, как се случва.
Има всичко необходимо и ми се струва, че прерових половината нет, за да открия как се случва, но след толкова информация се чувствам още по объркана.
Имате ли видеа, линкове или стъпка по стъпка, как  се случва, ще съм много благодарна

# 17 536
  • Sofia
Винаги казвам "приятно прекарване", без да ми мигне окото. Разчитам, че човекът насреща не е идиот.

Аз също, страшно ме дразни "приятно изкарване". Човек може да изкара пари, да изкара колата си от гаража или говедата на паша. По същия начин се използва и "изживяване" вместо "преживяване".

# 17 537
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
"как мина почивката?" или "как изкарахте?" е нормален въпрос.
кой какво си мисли за "изкарвам" и "прекарвам" си е негов проблем - и двете думи се използват.

# 17 538
Истински се дразня от паразитните  - "като цяло", "в смисъл" и модерното вече пожелание - "хубав ден". Един ден може да бъде всякакъв - динамичен, натоварен, слънчев, мрачен....., приятен или неприятен, но хубав или грозен, както и усмихнат, да ме прощават англоговрящите, ама ние си имам достатъчно богат език и правила за използване на синоними за одушевени и неодушевени съществителни.

А "проект", "мисия", "експерт" и "експертно мнение" използвани за щяло и нещяло, само като чуя и се изприщвам.

# 17 539
  • София
Експертиза!
Този специалист има експертиза в областта на енергетиката.

Адски ме дразни!
Доскоро експертизата беше документ, който се създава от експерт на база на неговата компетентност/образование в някаква област. Кога и как "се случи" тази "експертиза", дето всички я притежават, не разбрах.

# 17 540
изпревари ме. Wink

# 17 541
Току-що от една друга тема - жената обясняваше, че обича да плете и имала пълна торба със започнати "проекти", разбирайте плетки... 🙄😜

Последна редакция: вт, 07 мар 2023, 11:33 от cabochard

# 17 542
и аз съм писала за гобленарски, шивачески  и плетачески "проекти" Wink кавичките имат значение. Simple Smile

# 17 543
  • София
Всички станаха проектанти...

# 17 544
Да си сбъднат, като реализиран ли трябва да се превежда?

''Бъди споделена'' е страхотно!
Моля да бъда споделена с Брад Пит, нееднократно, ако може... Sweat Smile

# 17 545
и аз съм писала за гобленарски, шивачески  и плетачески "проекти" Wink кавичките имат значение. Simple Smile
Въпрос на гледна точка е явно - за мен гобленът може да е "проект" в известен смисъл, докато плетенетоо на чорап, шал, пуловер - не. 😜

# 17 546
с кавичките показваш, че е шега, иронизираш, а не че е нещо, заслужаващо да се нарече проект.
от две години имам започнат "проект" на бродиран ключодържател - десет на десет бода. Wink вижда се колко съм работлива.

# 17 547
След като нещо е започнато, то спира да е проект. Проекта е идея, план, скица, образец, ако щете чернова - самата тактика  за започване и замисъла за осъществяване. Wink

А проекта за гоблена е схемата му. Simple Smile

Последна редакция: вт, 07 мар 2023, 15:59 от Sysly

# 17 548
с кавичките показваш, че е шега, иронизираш, а не че е нещо, заслужаващо да се нарече проект.
от две години имам започнат "проект" на бродиран ключодържател - десет на десет бода. Wink вижда се колко съм работлива.
Това е вид творчество, Добри, не се самоиронизирай така, 'що да не си работна?! Творческият процес изисква време, вдъхновение. И за кавичките съм съгласна - въпросът е, че ги използвах аз, а жената с проектите в торбата - не. 😂😳

# 17 549
Проектът е като експертизата. Някой, който изобщо не му знае значението е решил да се прави на интересен и други папагали са го популяризирали.

Общи условия

Активация на акаунт