Фраза, която мразя

• 1 218 673
  • 20 286
  •   3
Отговори
# 18 180
  • Down south
"Уникално" държи челно място и в моите класации. Имам близка, която го използва за всичко, без значение на място или не.
Виждам я рядко и наваксам за една-две години напред и назад.

# 18 181
И "Супер" е като "Уникално".

# 18 182
Е, горните две са нищо в сравнение с "брутално" , което използва М.Халваджиян, за да си изрази възхищението.

# 18 183
Покрай една друга тема се сетих за "пълен консенсус/пълно единодушие". Laughing

# 18 184
Мен може да ме подразни израз/дума, когато се прекалява с него.
 Чета преди малко едно мнение в друга тема - всяко второ изречение съдържаше "викам". Да е веднъж-дваж, как да е, но многократно - почва да дразни.
Така е и с всички "модерни" лафове от сорта на "Всеки сам си преценя" - при прекомерна употреба - дразнят.
И "уникално" и "супер" - също. Да го кажеш понякога - няма лошо, но всяка втора дума да ти е това...

# 18 185
Сигурна съм, че е писано, но от повтарящите се думи, а и чуждица - уау. Често произнесено с разтегната уста като жаба.

А много от тези, които употребяват този "модерен" лаф "Всеки сам си преценя!" дори не знаят, че той е подигравателен.

# 18 186
"Всеки сам си преценя" никак не ми звучи подигравателно, а като тотална липса на грамотност. Мразя да го чувам/чета!

# 18 187
  • София
Напоследък "реално" започна да навлиза и подозирам, че ще достигне употребата на "уникално".

# 18 188
"Всеки сам си преценя" никак не ми звучи подигравателно, а като тотална липса на грамотност. Мразя да го чувам/чета!
Вярно е, но в разбъркан ред на думите. Подигравателно към този, който го употреби - един бивш премиер, поради липса на грамотност.

# 18 189
Исках да кажа, че доста от употребяващите смятат, че просто използват модерен израз. Хич не са наясно, че изначалният смисъл е подигравателен - заради граматически грешен глагол. 

Да добавя "лИсти", в смисъл листове хартия. Във вариант, макар и по-рядко, "листЯ".

# 18 190
Как рядко... що "тетрадка с бяли листя" чух докато работех в книжарница в София. Simple Smile
Отне ми време да свикна и да ми искат пликче вместо торбичка.

# 18 191
Признавам си - не знам кое е плик(че) и кое - торбичка. Всеки път се спичам, като ме попитат. И обяснявам, че искам с или без дръжки, те да си съобразяват.

# 18 192
Признавам си - не знам кое е плик(че) и кое - торбичка. Всеки път се спичам, като ме попитат. И обяснявам, че искам с или без дръжки, те да си съобразяват.
Първото е без дръжки, второто със. Simple Smile

# 18 193
Първото е без дръжки, второто със. Simple Smile

Да, но там пликче се използва и за варианта с дръжки.

# 18 194
В София, ако не греша, плик казват на найлонова чанта, с дръжки.
За тези тънките, прозрачни, торбички и аз понякога казвам плик. Но за чантите тип Кауфланд/Лидл и подобни, торбичка.
В Пазарджик им казват найлонка.

Общи условия

Активация на акаунт