Фраза, която мразя

• 1 218 619
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 18 285
Не че "изчистен" ме дразни, но ме подсети за "модерното" "обран" (човек - в обноски и поведение). То е от онези "модерните", с които се прекалява и стават дразнещи - изтъркват се от прекомерна употреба. Simple Smile

# 18 286
  • Пловдив
За "обран" някой беше писал, че винаги му звучи като "обран евреин" (от лафа "въртя се като обран евреин").

# 18 287
Аз на живо не съм го чувала, честно казано. Само по разни тъповати телевизионни предавания. Simple Smile Не знам дали още е в употреба, защото не гледам телевизия отдавна.
В графата на "случването" ми е по "ор'гиналност". 😝

# 18 288
Аз думата "обран" за поведение/жестове я знам от много отдавна, не съм забелязала да се употребява често напоследък. Дори практически не съм я чувала. Може би се употребява в среда, различна от моята.

За "случването" си е така. Но пък е достатъчно да се прочете изказване на някой политик (повечето) и може да се направи цял списък от кухи, изпразнени от съдържание или грешно употребени думи и изрази.

Преди години, покрай приемането ни в ЕС, много популярен беше изразът "административен капацитет". Брюкселски жаргон. Обикновено административният капацитет беше недостатъчен и го повишавахме или укрепвахме.

# 18 289
  • на последния етаж
Мъжо ме дразни, тук във форума го срещам често.

# 18 290
Мъжо, свеки, роклА, както и неотменимото "отивам да се срамувам в ъгъла".
Не за друго, но толкова лишени от авторство, остаряло маниерни и с такава нескончаема повтаряемост..., чак ми е неудобно ако ги видя написани от иначе интелигентна потребителка.

# 18 291
  • София
Ееее, свеки си е класика, в темите за дразненето спестява доста писане - 5 вместо 10 букви.
Май и аз ходя да се срамувам понякога...

# 18 292
ееее, как да наричам ‘свеки’, че да не ви дразни?

# 18 293
  • Крайбрежен район
Моя приятелка вика на свекърва си свекървещицата, а свекъра е свекърчо. Joy Вижда се на кой симпатизира.

# 18 294
Мъжо, свеки, роклА, както и неотменимото "отивам да се срамувам в ъгъла".
Не за друго, но толкова лишени от авторство, остаряло маниерни и с такава нескончаема повтаряемост..., чак ми е неудобно ако ги видя написани от иначе интелигентна потребителка.
... и най-вече "педи" за педиатъра. Добре, че последното май не съм го срещала скоро, защото ми звучеше много неприятно.

# 18 295
Още по-неприятно е "педката".

# 18 296
ееее, как да наричам ‘свеки’, че да не ви дразни?
Само като идея го споменавам. Моя приятелка наричаше нейната "свекурва".😁

# 18 297
  • Down south
Цитат
Само като идея го споменавам. Моя приятелка наричаше нейната "свекурва"
Идея? Това е за страшките.
По-отвратително едва ли може да стане Rage

# 18 298
  • Пловдив
Глупаво е и според мен.

# 18 299
И вземайки повод от другата сходна тема да споделя дума, която вече ме влудява - "изчистен" интериор/стил.

И за грим и облекло се използва вече... На английски също думата, която използват е "clean".
Все едно ако обичаш шарено си мръсен. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт