Фраза, която мразя

• 1 217 869
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 18 990
А, не, мен не ме дразни.
Още в зората на Интернет, когато беше бебе Гугъл доста мислих какво значи. И съм го запомнила..
Дадох още един пример.. За фраза.
Иначе мен почти нищо не не дразни, освен неграмотността.
Но свиквам и с нея.

# 18 991
"Цоп/пльок/цамбур/пляс в новата тема" пак са почнали да набират популярност. Neutral Face  Rolling Eyes

# 18 992
  • Пловдив
Клише е, така е. Ама чак пък ужасно?

Както казах, не бях го чувала, тоест не е клише за мен. Клише или не, ужасно е. Разбира се, според мен. На някой може и да му допада.

# 18 993
И чичо Гошо съм чувала. Joy

# 18 994
  • SF
Аз по принцип трудно разговарям с хора, които питат чичко Гугъл, бръкват в гоглето, бозят и т.н. Мисълта им не тече гладко и ползват готови "разнообразни" клишета, които втръсват бързо, а и много променят разговора. Знам, че това е опит за оригиналничене.
Ай-Ти специалистите си имат някакъв техен жаргон. Имам познат, който работи в такава компания. На въпроса какво работи, винаги отговаря "прост компютърджия", придружено с много напрегнат смях и намигвания.

# 18 995
Какво е бозят?

# 18 996
  • SF
Трудно ще ти го обясня. Идва от боза.
Тук нещо се обози. Сайтът се обози. Този не работи, само бози (глагол -> прави бози).

Когато започнем много да спамим и да пишем странични неща, може да кажем, че сме обозили темата.

# 18 997
  • Deutschland/HE
Аз знам: Ситуацията се сбозяса Simple Smile

# 18 998
Ясно, има логика. Аз употребявам "бозав" за цвят или за безличен, безцветен човек.

# 18 999
  • SF
И аз.
Но сигурно си чувала, че нещо е станало пълна каша, пълна боза.
Все пак, стана ясно, че това са единични случаи, за които единични хора говорим. Не се опитвай да го запомняш, защото сигурно други хора не са го чували никога и това го прави несъществуващо.

# 19 000
'бози' за компютри означава, че работи бавно,
количествена а не качествена характеристика е

# 19 001
За бозата и компютрите си спомних една абсолютна класика отпреди доста години Ill, стига до 98...Laughing

Скрит текст:

# 19 002
'бози' за компютри означава, че работи бавно,
количествена а не качествена характеристика е

Аз съм го чувала в подобен контекст, но не точно, че човекът е бавен, а че задачата изисква дълго и пипкаво преглеждане на нещо, въвеждане на данни или подобно. И той сяда да го бози.

# 19 003
исках да кажа, че компютърът работи бавно Simple Smile
недостатъчно ресурси, цикли, насича прозорците при местене...
да се върти кръгчето преди да зареди нов прозорец,
ей такива работи

# 19 004
За пръв път го чувам. Благодаря, че ме просвещавате. Hug

Общи условия

Активация на акаунт