Фраза, която мразя

• 1 193 651
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 20 160
ходя до тоалетната, ако има тоалетна
ако катеря Черни връх, ходя зад храстчето да пИкам,
ако се лигавя повече, ходя да правя пишшшш Stuck Out Tongue

# 20 161
  • София
Чак за омраза не е, ама буди негодувание - "Пушенето убива - откажете се сега". Значи пушенето убива, ама ние трябва да се откажем! От какво? Ние не убиваме никого, все пак! Те самите са казали, че го прави пушенето. Та как ние се оказахме виновни за убийствените мераци на пушенето?

Аз бих сменил "се" с "го" /вероятно "от него" ще им дойде дълго на разните там маркетинг гурута/, за да не звучи все едно му доставяме оръжие на тоя закоравял убиец "пушенето" и ще ни настаняват в съседната килия.

# 20 162
Не знам дали не е писано вече, но трудно възприемам понятието "формат" за разни ТВ предавания в стил България търси талант и подобни. Може би аз не знам какво значи думата формат, но някак ми звучи като тотално изсмукано от пръстите, т.е. искаме да сложим някаква дума към "телевизионен/телевизионно" и какво да е - формат. Съвсем отделна тема е колко тъп е целият подход. Да не се напъваме да измисляме сценарий на нещо интересно, ами дай да съберем случайни хора напиращи да блеснат с нещо. Единият ще е банален, другият елементарен, на третия ще се подиграваме и криво ляво с малко повече светлини и озвучение ще стане "интересно" предаване. Ще му кажем формат за да се види, че не е какво да е. Деградация. (Може би това щеше да е по-правилно: Телевизионната деградация "Еди Какво Си" ще започне в 21ч.)

# 20 163
  • SF
Обикновено се ползва за външни предавания, които се правят по лиценз. Предаването има определен начин на заснемане и цялостна реализация и не може да бъде нарушаван. Включва различни елементи като жанр, времетраене, структура на епизодите, теми, сценарий и други условия. Например готварските предавания много биха си заприличали, ако форматът не се спазва и по някакъв начин се променят или не се спазват с голяма точност всички изисквания и условия на продуцентите или тези, които държат правата. Форматът може да бъде адаптиран към различните държави, в които ще се заснема и излъчва, но промените, които биха се направили не бива да нарушават формата.
За твоя пример, ще го наречеш формат, ако ще си продадеш идеята и няма да позволяваш тя да бъде променяна или интерпретирана според хрумките на продуцентите.
Иначе, ако ще го излъчиш еднократно, дори и в епизоди, ще си се казва предаване.

Последна редакция: пн, 24 фев 2025, 22:39 от Esmee

# 20 164
Освен мушкането на някаква храна, много ме дразни и сгъването.
"Сгънах един дюнер". Close

# 20 165
"Сгънах" не съм чувала, но преди често се казваше "нагъвам" някаква храна, в смисъл тъпча се с храна или просто ям бързо, тип емоционално хранене най-често.

# 20 166
Нагъвам е старо, сгъвам е от последните последните години.

# 20 167
“Направо сгънах” съм чувала да се използва и със значението на израза “скапан съм”.

# 20 168
Освен мушкането на някаква храна, много ме дразни и сгъването.
"Сгънах един дюнер". Close
Значи предпочиташ плюскам.

# 20 169
Плюскам е класика. Grinning

# 20 170
  • España
Ееее…то”плюскам ”е по-скоро противоположно на “сгъвам”/“мушкам” според мен. Сгъваш/мушкаш един сандвич ей така набързо, колкото “да имаш нещо в стомаха”, докато при плюскането доста ядене си трябва !

# 20 171
Откъде е тръгнала модата на това дразнещо "дам" - какво му е на доброто старо "да"?! Trollface

# 20 172
Дам го знам откакто се помня, но не се ползваше в писмената реч.

# 20 173
Не съм го чувала никога, около мен никой не говори така.
Явно затова реших, че е някаква нова мода.

# 20 174
  • София
Откъде е тръгнала модата на това дразнещо "дам" - какво му е на доброто старо "да"?! Trollface

"Дам" си е "да", ама говорещият обикновено иска да направи впечатление на някой, който следи дискусията.

Общи условия

Активация на акаунт