Фраза, която мразя

• 1 193 479
  • 20 286
  •   2
Отговори
# 20 190
На своя глава е стар израз. Не ме дразни, разбирам го като да направиш нещо, което засяга и други хора, без да го обсъдиш.

# 20 191
А след като действаш на своя глава (свой риск), ако се провалиш, често следва "любимото ми": "Аз ти казах" или "Аз казах ли ти!"
То ми е в топ 3 "любими" фрази.
😆😆😆

# 20 192
Ми малко злорадство си е нормално. "Аз казах ли ти?" поне е по-малко категорично от "предупредих те, не ме послуша,  сега се оправяй сам!".

# 20 193
Ми малко злорадство си е нормално. "Аз казах ли ти?" поне е по-малко категорично от "предупредих те, не ме послуша,  сега се оправяй сам!".
Нормално е, човещинка е, но е банално, май това се имаше предвид в горния пост. Както и "Бях прав, както винаги, но ти не ме послуша".

# 20 194
Аз с близките си го използвам на майтап "Аз ти казах", задължително с подчертано променена интонация, да се знае, че няма елемент на ýкор, а наистина майтап. 🤗
Точно както е станало примерно с това клише: "Какви са бъдещите Ви творчески планове" - самите журналисти го ползват вече на майтап. 😆

# 20 195
"полезен идиот" (и в мн.ч.)
Четох на кого се приписва авторството, въпреки че определено не е сигурно.
Но ме дразни - разни хора, със силно завишено самочувствие, без покритие, обикновено, да се изявяват като някакъв каймак на обществото.

# 20 196
Мен ме дразни заместването на планове с проекти. Навсякъде са проекти, а всъщност проект, за мен, е нещо което се прави от техник най-малко, или дори инженер.

# 20 197
Ти пък, DeVa, то вече децата в детската градина имат "портфолио с проекти", т.е. папка с рисунки. Laughing
Това Меглена Кунева като министър на образованието го въведе. Свършват детската градина и заедно със снимка на групата им връчват и "портфолио"-то, като родителите са събрали пари предварително за папките. Laughing

# 20 198
  • Пловдив
Уф, да, и портфолио има, и проекти. В ДГ не знам, ама в училище - още от малките класове. На щерката, когато имат "проект", и викам: айде, почвай да проектираш.
Как сме им викали на тия неща едно време, направо не знам. Wink

# 20 199
  • някъде другаде
Уф, да, и портфолио има, и проекти. В ДГ не знам, ама в училище - още от малките класове. На щерката, когато имат "проект", и викам: айде, почвай да проектираш.
Как сме им викали на тия неща едно време, направо не знам. Wink
Домашна работа.

# 20 200
  • Пловдив
Да, вероятно. Възклицанието имаше риторична функция, в смисъл: "как сме карали без специално име".

# 20 201
Ама то дефиницията за проект покрива почти всичко - това е проектирана и изпълнена задача, която не е повтаряща се и рутинна, и е с ограничения по време и ресурси и изисква някаква организация на действията.

# 20 202
Не знам. Проект свързвам с проектант, т.е. нещо, което изисква чертежи и технически умения.
Това, че планирам ремонт на апартамент не е проект. Проект може да ми направи мебелист, или специалист по Ел./ВиК, но моето си план.

# 20 203
  • Пловдив
Проект за мен е най-близо до подробен и точен план. Така бих го дефинирала на първо мислене.
План на нещо конкретно и обособено като резултат.

# 20 204
Има го и това - проектиране, от там проектант. Именно нещо като чертожник или с по-висока квалификация. Например проектиране на новия модел Мерцедес е точно това. Обаче пускането на новия модел мерцедес пак е проект, при това от по-високо ниво, като въпросното проектиране е само част от големия проект, който включва проучване на желанията на клиентите, бизнесплан, осигуряване на доставки и подписване на договори с поддоставчици, синхронизиране на доставки и производство, осигуряване на работници, поточна линия, цехове, получаване на сертификати и одобрения и пр. Аз, понеже съм се занимавала в проджект мениджмънт, винаги свързвам думата "проект" с по-голямото нещо. А то дори и да сковеш кучешка колибка на кучето си на вилата е проект само по себе си.

https://kissflow.com/project/what-is-a-project/

Общи условия

Активация на акаунт