Фраза, която мразя

• 1 219 078
  • 20 286
  •   2
Отговори
# 2 145
  • София
Я кажете, как е по-правилно:

Рано пиле, рано пее.
или
Ранно пиле, рано пее.

Според мен и един приятел българска ф-я, второто. Ранен, значи ранно (пиле).  Thinking

# 2 146
Абе то трябва да е ранно, но май набързо се казва рано. Wink

# 2 147
  • София
Ти остави как се произнася в бързината. Ние видяхме реклама (билборд) на езиков център Фарос с надписа ''Рано пиле, рано пее''. И двамата се опулихме. После проверих и в сайта им - да, и там е така.

# 2 148
И аз мисля, че е "Ранно пиле, рано пее" .

# 2 149
  • IT
Ранно е, "рано пиле" не означава нищо.

# 2 150
Аз преди години се чудих защо един детски магазин изписва името си "Штъркел". Вероятно имаше някаква закачка, но пак ми се струваше тъпо.

# 2 151
Аз преди години се чудих защо един детски магазин изписва името си "Штъркел". Вероятно имаше някаква закачка, но пак ми се струваше тъпо.
Това със сигурност е закачка, знам го магазина. А дали и "Фарос" не са го написали нарочно така Thinking

# 2 152
  • София
Това със сигурност е закачка, знам го магазина. А дали и "Фарос" не са го написали нарочно така Thinking

Штъркела е закачка, да.
За Фарос се съмнявам обаче..според мен си е чиста неграмотност  Rolling Eyes

# 2 153
За Штъркела е ясно, нарочно е така.
Но другото си е грешка. Wink

# 2 154
Штъркел, Лафка са заигравка с думите, но "Рано пиле, ...." просто няма смисъл, за мен е тяхна грешка.

# 2 155
Каква е идеята на закачката в "Штъркел"? Децата виждат големия надпис и си мислят, че така се пише. Тъпа закачка е.

# 2 156
Те и за Лафка така ще мислят. Всичко е реклама. Това се помни.

# 2 157
  • София
Целта е да привлече внимание, а с това и клиенти.  Grinning  Много стар трик.

# 2 158
Deva, много се учудих на цитата, които си показала. Как може да има такива хора  ooooh! За такъв човек бих казала, че е душевно беден мизерник!

# 2 159
Каква е идеята на закачката в "Штъркел"? Децата виждат големия надпис и си мислят, че така се пише. Тъпа закачка е.

Предполагам, че не могат да регистрират името "щъркел" и името "лавка", защото нямат праяо?

Общи условия

Активация на акаунт