Фраза, която мразя

• 1 218 871
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 2 745
одеве, заранта, ката ден - изключително неприятни за мен
Е, това са си диалектни думички, които все по рядко се чуват.
Не мисля, че хора далеч от родния край ги ползват. Аз с удоволствие разговарям с възрастните жени така на село, защото това им доставя удоволствие, но в града ги избягвам.
Не точно тези думи, но диалектни, за да не се налага да обяснявам какво означат на хора, които няма как да ги знаят.

# 2 746
Дразнят ме неправилно произнесените думи: физОномия, санвич, гарсИонера, натурален акт и много, много други.

# 2 747
Аз одеве си го ползвам, мързи ме да казвам преди малко  hahaha . А заран/та много ми харесва,  Heart Eyes много ми е поетично някак Flutter .

# 2 748
  • София
"Израдвах се"... много дразнещо Simple Smile

# 2 749
Много дразнещо ми е "Така ти изнася" ooooh!  Как би следвало да го тълкувам?

"Така ти е изгодно."  Simple Smile

# 2 750
,,Мацка,,Мацо,такива МАЦкащи ми късат нервите,,Няма оправия!,,казано с въртене на очите от служител който смята че си задължен да знаешВСИЧКО касаещо сферата в която работи,и щом отиваш при него трябва да си подготвен от А до Я за всеки един случай,едвам се сдържам в такива моменти,нали,кой си ти да нахлуваш в царството Му с тъпи въпроси от рода на,,Извинете,тук има 6 колонки цифри,вие ми казахте ,,Попълни това,,сочейки ми първата,сега ми казвате че трябва средната и крайната да се попълнят,последно?,,!!!И изпухтява с извъртане на очите нагоре;НЯМА ОПРАВИЯ! #Cussing out

# 2 751
Напоследък много ме дразни пожеланието: Да си жив и здрав! още повече за дете: Да е живо и здраво!
Точно тази дума в пожеланието.
Мисля, че е излишна и се появила, когато децата в миналото са умирали много.
Излишна?! Надявай се никога да не разбереш, че не е! Ясно, че е лично мнение, ама такава глупост...

# 2 752
  • София
Бъди жив/а здрав/а.  Добре.
Права си!  Хубаво е.
За мен лично, като го чуя от хора, които ме ненавиждат , не го приемам като добро пожелание.
Аз отговорих импулсивно, като веднага се сетих за 2 -ма.конкретни човека.

# 2 753
Бъди жив/а здрав/а.  Добре.
Права си!  Хубаво е.
За мен лично, като го чуя от хора, които ме ненавиждат , не го приемам като добро пожелание.
От хора, които според теб те ненавиждат, каквото и пожелание да чуеш, ще ти звучи лошо.

# 2 754
В "мацко", "мацо" влагам негативна нотка, но като цяло почти не го ползвам. Което съвсем не означава, че ако към мен се обърнат така винаги ще доловя или изобщо ще търся такава.

# 2 755
  • В Космоса
Пожелавайте "дълъг" живот или "изпълнен с емоции", или там каквото ви се стори подходящо за обекта, щом само "да си жив" ви звучи на умирачка. Laughing Другото е да го пропускате и да минавате на здравето направо, но по-нагоре писах това пък как може да се изтълкува от прекалено вторачване. Crazy

# 2 756
Аз пък срещнах преди много години в поздравителна картичка към мои много близки хора това пожелание - "Бъдете имотни и животни!"
Човекът се опитал да бъде поет и му се е получило добре, нали Party .

# 2 757
  • София
Имотни и животни
Хаха добре звучи, но сега като прочетох животни хихи

# 2 758
Има една приказка " Пожелай ми да съм жив, че много здрави си отидоха ".
Малко е неприятна, извинете, но тематична.
под приказка имам предвид израз, да не ви подразни това Simple Smile

# 2 759
  • София
Имате страхотно чувство за хумор: ) Simple Smile Simple Smile
Сега като чета, своите коментари, доста абсурдно звучат.

Общи условия

Активация на акаунт