Фраза, която мразя

• 1 218 851
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 2 865
  • UK
Добре де, сериозно ли "грац" ви звучи добре? Или дори само "гра", моята асоциация е с грачене. Ц също не е благозвучна буква.

# 2 866
А аз ще се напикам от смях тази вечер тук, а, ето, "напикам/пикам"  дразни  Joy , друго си е "ще се напикая"  hahaha , а "пишкам/напишкам" как ме дразни  hahaha
Това ме подсеща автоматично за "Гащи няма"  hahaha , надявам се всички го знаят Flutter .

# 2 867
  • София
А аз ще се напикам от смях тази вечер тук, а, ето, "напикам/пикам"  дразни  Joy , друго си е "ще се напикая"  hahaha , а "пишкам/напишкам" как ме дразни  hahaha
Това ме подсеща автоматично за "Гащи няма"  hahaha , надявам се всички го знаят Flutter .
Ако искаш да се изразиш грацилно, ще кажеш: "Имам пи". Blush

# 2 868
Добре де, сериозно ли "грац" ви звучи добре? Или дори само "гра", моята асоциация е с грачене. Ц също не е благозвучна буква.
Ами от както съм по немско, Грац ми звучи ок. А и градът е чудесен.
тук има много думи са г-р-ц Laughing

и аз се напИках Joy

моята баба казваше- 'ядох, ядох - дух сa(т.е. - издух се). рекох пъна- сав са (т.е. наsрах се)'

това, в кръга на веселбата, баба ми беше образован човек, не ползваше жаргонни думи или диалектизми.
беше й лаф при семейни празници, когато трапезите бяха изобилни и хапвахме обилно. Simple Smile
Не харесвам като се казва ще се облеЧа, ще изпеЧа кекс, предпочитам да кажа: 'ще се облеКа', 'ще изпеКа'.

Също, не ми допада когато се казва : 'в това число'. Бих предпочела да кажа 'включително и'. Или 'заедно със'.
Скрит текст:
А аз ще се напикам от смях тази вечер тук, а, ето, "напикам/пикам"  дразни  Joy , друго си е "ще се напикая"  hahaha , а "пишкам/напишкам" как ме дразни  hahaha
Това ме подсеща автоматичн
о за "Гащи няма"  hahaha , надявам се всички го знаят Flutter .
Ако искаш да се изразиш грацилно, ще кажеш: "Имам пи". Blush
[/quote]
хи хи, да. Или 'отивам в банята'
както казват възпитаните британци.

# 2 869
"Отивам да си измия ръцете."

# 2 870
"Отивам да си измия ръцете."

"Отивам да си напудря носа.".

# 2 871
  • Sofia

Сетих се за едно специфично стихотворение, класическо, с тези съгласни - "г", "р", "ц" - но в него има и звуците "ч", "в", "з", "щ", "т"... и става направо зловещо ...

Но това му е и целта, и посланието на стихотворението  bouquet  Предполагам всички се сетихте кое е то.

# 2 872
Това с гащите не го разбрах? Crazy

# 2 873
Дева, за "Гащи няма" ли не разбра? От "Златният телец" от Илф и Петров. Остап Бендер се възмущава от надпис на магазин -

"ГАЩИ НЯМА.
"Поне да бяха написали по-интелигентно - "няма панталони" - отбеляза Остап Бендер."

# 2 874
Благодаря, Ензим! bouquet

# 2 875
Дева, слагам целия цитат, че цитирах по памет по-горе.
Скрит текст:
Магазинът „Мъжко, дамско и детско облекло“ се помещаваше под грамадна фирма, която заемаше цялата двуетажна сграда. На нея бяха изрисувани десетки фигури: жълтолики мъже с тънки мустачки в шуби с отметнати навън поли от порови кожи, дами с маншони в ръце, късокраки деца с матроски костюмчета, комсомолки с червени забрадки и смръщени стопански деятели, потънали чак до бедрата в плъстени ботуши.
Цялото това великолепие се разбиваше в мъничката бележчица, залепена на входната врата на магазина:
ГАЩИ НЯМА

— Тю, колко грубо! — каза Остап, като влизаше. — Веднага личи, че е провинция. Да бяха написали поне, както пишат в Москва: „Панталони няма“, прилично и благородно. Гражданите се разотиват доволни по домовете си.

# 2 876
Дева, слагам целия цитат, че цитирах по памет по-горе.
Скрит текст:
Магазинът „Мъжко, дамско и детско облекло“ се помещаваше под грамадна фирма, която заемаше цялата двуетажна сграда. На нея бяха изрисувани десетки фигури: жълтолики мъже с тънки мустачки в шуби с отметнати навън поли от порови кожи, дами с маншони в ръце, късокраки деца с матроски костюмчета, комсомолки с червени забрадки и смръщени стопански деятели, потънали чак до бедрата в плъстени ботуши.
Цялото това великолепие се разбиваше в мъничката бележчица, залепена на входната врата на магазина:
ГАЩИ НЯМА

— Тю, колко грубо! — каза Остап, като влизаше. — Веднага личи, че е провинция. Да бяха написали поне, както пишат в Москва: „Панталони няма“, прилично и благородно. Гражданите се разотиват доволни по домовете си.

Hug bouquet

# 2 877
  • Cyberspace
"Прилича ми", вместо "подхожда ми".

# 2 878

в този ред на мисли ме дразни, когато някой каже да речем - това яке ти тича

# 2 879
"Ходи ми", вместо "отива ми/ подхожда ми".

Общи условия

Активация на акаунт