Фраза, която мразя

• 1 218 705
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 2 910
  • София
Не, просто "в среща съм" е поредният опит да се поанглийчи българският език.
Направо се чудя на някои хора що не си праскат направо на английски, тъкмо и проблемите със смяната на клавиатурата ще отпаднат...
+1.  Peace  Срещата не е нещо, в което може да се влезе. hug

# 2 911
Не понасям израза "Ооо, котьо!", когато се използва за хубав мъж или хубава жена. Звучи ми толкова просташки.

# 2 912
Не понасям израза "Ооо, котьо!", когато се използва за хубав мъж или хубава жена. Звучи ми толкова просташки.

+1000 Peace
Не  мога да опиша колко ме отвращава този израз! Sick

# 2 913
За радост, не съм го чувала това "котьо" за човек.
Истината е, че ме дразни дори и животинче.

# 2 914
Сетихте ме за "мачка"  Close (за котка)

# 2 915
Мачка е диалект.

# 2 916
Знам, но това не пречи да дразни   Blush
Дразни ме и "Защото така."

# 2 917
Много ,ама много мразя някой да ми каже "Ти си знаеш"  Joy

# 2 918
Много ,ама много мразя някой да ми каже "Ти си знаеш"  Joy
    И аз.  Laughing
    Звучи ми като "прав съм, но ти си магаре".  Wink Има толкова други начини да прекратиш спор, в който никой не отстъпва от позицията си. Особено, ако спорът се отнася до личността и действията на човека, към който се отправя тази реплика.

# 2 919
Но това не е само в случай на спор - просто споделяш нещо и очакваш подкрепа или съчувствие някакво . Съпричастие и хоп като ми изръси някой таз фраза от турски сериал кипвам Grinning

# 2 920
Но това не е само в случай на спор - просто споделяш нещо и очакваш подкрепа или съчувствие някакво . Съпричастие и хоп като ми изръси някой таз фраза от турски сериал кипвам Grinning

Не съм изпадала в такава ситуация, но си признавам, че и на мен ми е идвало отвътре да я кажа. Идва някой за съвет, получава го и вместо да го приеме или отхвърли без обяснения (или с една дума), почва да ме убеждава колко съм неправа. Абе човеко, като искаш да получиш потвърждение на вече взето решение, не ме питай, не ми искай мнението, просто сподели какво си решил да правиш. Аз умея да слушам без да критикувам.

# 2 921
Колко го дъвкахме това "ти си знаеш" преди време  Joy .
Почти като "пазаря" и "детенце"  hahaha

# 2 922
  • somewhere over the rainbow
На среща съм, на заседания ходя:) Това с "в" ми звучи много префърцунено, надуто и лигаво.
Също като "Аз звъня" вместо нормалното "Звъни ми телефонът".

Сигурно повтарям, но тя темата предполага повторения Simple Smile

# 2 923

Аз май го използвам понякога. Когато споделиш нещо, другият не знае до къде си се открил. Може да спестяваш нещо от ситуацията. Опитва се да те разбере и когато ти даде съвет получава отпор. Тогава идва ред на "ти си знаеш".

# 2 924
И това сме дъвкали, но пак да кажа - Ти да видиш!
Ужасно ме дразни!

Общи условия

Активация на акаунт