Фраза, която мразя

• 1 218 197
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 3 165
В края на филма, добрият герой, който е спасил жената от някой психопат, я прегръща и казва: "Всичко свърши". Sick Един сценарист ли ги пише?...

# 3 166
Мразя въпроса Какво става?   Не знам и подходящия  отговор.
 Колежка ми го задава.

# 3 167
Мразя въпроса  ами ся кво пра им

# 3 168
  • София
Дразни ме "яко".
Не знам защо стана толкова модерна тази дума?
И мен. Масово е напоследък, дори 5-годишната ми дъщеря започна да се провиква Якоо! за нещо, което я впечатлява. Не знам откъде го е прихванала, и се чудя как да го изкореня от речника й.

# 3 169
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
"уникално!" и производната му "у-ни-кал-но!"

за всяко нещо  Tired

# 3 170
Неприятно впечатление ми прави, когато чуя тийнейджърки да си говорят на "бате".

Имаше един колега, който дежурно за всяко нещо по хиляда пъти на ден казваше "какво става". В един момент спрях да му отговарям, а накрая и да общувам с него (но не само поради тази причина, пенсионер на който му бе скучно вкъщи и идваше да се разнообразява на работата, като не работи, а търси внимание). У него имаше впечатляващ брой изрази, които ме дразнеха, едно от култовите му: "сИга" (щото е майновец).

А, имах и една колежка, с която при всяко засичане по коридорите ме поздравяваше, като това й беше практика с всеки човек. Един ден я попитах защо всеки път поздравява, "какво лошо има" й беше отговора. Ами тъпо е. През 10 минути - здрасти. Преминах на усмивки, кимвания и подобни.

# 3 171
  • Costa Rica
Неприятно впечатление ми прави, когато чуя тийнейджърки да си говорят на "бате".

Виж ся, това е за предпочитане пред 12-13-годишни девойчета, които си говорят на "п**ко" Mr. Green

Реално няма фраза, която да ме дразни per se. Зависи от контекста. И "яко" е яка на правилното място и време.

# 3 172
  • София
"уникално!" и производната му "у-ни-кал-но!"

за всяко нещо  Tired
+1.  Обаче рефренът "уникална държава" в "Господари на ефира" не ме дразни. Grinning

# 3 173
Постоянното използване на следните думи:
по принцип много яко беше.
човече,  много яко беше.
Фактически   много яко беше.
В смисъл за да  поясниш нещо

# 3 174
  • through the wormhole
Баба ти едно време само...

# 3 175
     Това мен ме вбесява, особено ако ми го каже мъж. Веднага го пращам да прави същото като повечето дядовци едно време и тогава да ми говори. Пращам го с воловете и ралото на нивата, за дърва в гората и всичко друго, което ми дойде на ум. 

# 3 176
за баба ти едно време... е вече споменато.
Много ми е неприятно също така и:
- допълнението към някое пожелание "... и да илядиш"
- когато споделяш/кроиш някакви планове и отсрещната страна отговаря: "айде, само да не кроим планове", "я камилата, я камиларя", "само живи и здрави да сме" и прочие. Имам чувството, че при толкова стресово и забързано ежедневие, само мисълта за нещо приятно и хубаво на някои им се струва страшна.

# 3 177
В "само живи и здрави да сме" нищо лошо не виждам, за да се осъществят плановете, все пак е важно Wink . Даже като споделям някакви планове с някого, никога не пропускам да кажа "Живот и здраве" . Grinning

# 3 178
Мен много ме дразни пожеланието 'всичко най-най!'. Чудя се пожелаващият тъп ли е или просто не е добронамерен, защото в това пожелание няма нищо положително, или колкото положително толкова и отрицателно. Толкова ли не може да каже "всичко най-хубаво!".

# 3 179
  • through the wormhole
    Това мен ме вбесява, особено ако ми го каже мъж. Веднага го пращам да прави същото като повечето дядовци едно време и тогава да ми говори. Пращам го с воловете и ралото на нивата, за дърва в гората и всичко друго, което ми дойде на ум.  
О, мъж не ми го е казвал досега. Де късмет, де - ще го пратя на същата нива. Mr. Green

Чудно ми е какво кара един човек, живеещ в съвременно общество да го използва? Thinking

за баба ти едно време... е вече споменато.
Скрит текст:
Много ми е неприятно също така и:
- допълнението към някое пожелание "... и да илядиш"
- когато споделяш/кроиш някакви планове и отсрещната страна отговаря: "айде, само да не кроим планове", "я камилата, я камиларя", "само живи и здрави да сме" и прочие. Имам чувството, че при толкова стресово и забързано ежедневие, само мисълта за нещо приятно и хубаво на някои им се струва страшна.
Не съм чела цялата тема - само отчасти. Пуснах израза и в търсачката, но не ми излезе. Ако помниш къде е споменавано, ще ми е интересно да прочета. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт