Фраза, която мразя

• 1 218 079
  • 20 286
  •   2
Отговори
# 3 465
Всичко диалектно  Grinning

# 3 466
Неприятно ми е обръщението "Авторке" тук във форума. Нищо й няма на самата дума, но авторката си има ник (в повечето случаи), а и постовете, които започват така, обикновено продължават в подчертан снизходително-назидателен тон към въпросната авторка и проблемите й.  Rolling Eyes

# 3 467
Неприятно ми е обръщението "Авторке" тук във форума. Нищо й няма на самата дума, но авторката си има ник (в повечето случаи), а и постовете, които започват така, обикновено продължават в подчертан снизходително-назидателен тон към въпросната авторка и проблемите й.  Rolling Eyes

Да, и на мен така ми звучи. Когато авторката е в 3 лице - не, но след обръщението "авторке" винаги очаквам подигравателно-снизходителен пост.

# 3 468
  • Ямбол
Някои автори имат безумни никове и предпочитам да ги заместя с друго обръщение, ако и да дразня някого, то много повече мен ме дразни да се обръщам към някого с нещо подобно "ссссхххххжжжж" или пък разни пеперудки, точки и ченгелчета.

# 3 469
На потребител с ник на пеперудки, точки и ченгелчета трябва наистина да имам нещо много важно и сериозно да казвам, за да му пиша изобщо. И просто ще му копирам ника.

# 3 470

Да, и на мен така ми звучи. Когато авторката е в 3 лице - не, но след обръщението "авторке" винаги очаквам подигравателно-снизходителен пост.

И на мен. Peace
И никога не използвам такова обръщение.

# 3 471
  • София
Ами ако сме на 189 страница от темата и не ни се връща до първа или просто компютърът ни е ужасно бавен - и тогава ли е зле? Но всъщност аз се обръщам - към/до авторката, не авторкЕ

# 3 472
Ами ако сме на 189 страница от темата и не ни се връща до първа или просто компютърът ни е ужасно бавен - и тогава ли е зле? Но всъщност аз се обръщам - към/до авторката, не авторкЕ
Точно Е-то накрая дава този пренебрежителен оттенък, без него си е нормално  Peace

# 3 473
Каква е идеята да се изговаря ПазарЖик и КърЖали, когато се пише с ДЖ?

# 3 474
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Каква е идеята да се изговаря ПазарЖик и КърЖали, когато се пише с ДЖ?

регионална мода  Peace
чувала съм жоб и жи  ес ем

# 3 475
Не е мода, а диалект, по-скоро.

# 3 476
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Не е мода, а диалект, по-скоро.

и мъжът и жената в семейството бяха от един край - той казваше "жоб", тя не.
 Crazy но не казваше "жибри", интересно защо  Crazy

# 3 477
В Хасковско казват ж на всичко с дж.
И жибри. Wink
Жип също, жапанки. Sunglasses

# 3 478
  • Cyberspace
Чак пък такова крайно заключение, не съм съгласна. По-възрастните го натъртват, но не чак всичко с ДЖ да е Ж, не. Е, за "каунь" вече не мога да ги защитя  Joy

# 3 479
Е, за "каунь" вече не мога да ги защитя  Joy
Това диалектната дума да пъпеш ли е или нещо друго?  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт