Фраза, която мразя

• 1 217 976
  • 20 286
  •   5
Отговори
# 3 885
  • SF
Точно така. Аз съм чувала "раната смъди" и винаги си мислех, че е нещо между молка и сърбеж, точно както сърбят раните. После чух "смъди ме пръста" и гледам - няма рана на него. Мислех, че го сърби.

Днес се сетих за нещо, което съм чвала в Северна България и ми стана много мило: "Ич ми не е."
Което означава "Не ме интересува".
Там много често сменят местата на думите и биха казали "Мен мъ не интересува (ич)".

# 3 886
Винаги съм мислела, че "раната смъди" означава, че раната леко секретира. Мързи ме да проверявам и ще продължа да мисля, че е така. Но ще се ослушвам за други мнения.

# 3 887
  • ту тук, ту там
А аз си мислех, че означава "щипе" или "люти" (като ми люти на очите например)!

# 3 888
И аз смъденето винаги съм го разбирала като щипене, парене, една такава дразнеща, относително лека болка.

# 3 889
смъдене

[същ.] изтръпналост, сърбеж, щипене

# 3 890
смъдене

[същ.] изтръпналост, сърбеж, щипене

Точно се бях засилил да прекъсна тази откровенна простотия че било ознавало болка и гледам, че си писала това.

Смъдене точно означава щипене като се порежеш нещо или нараниш. А това където случаят нямало открита рана и кръв съответно е ознавало просто че е имала някакво неудобно сърбене, дискомфорт на мястото. Болка е друга работа.

# 3 891
Не знам за вас, но на мен като ми щипе нещо, ме боли. Може да е леко и да минава бързо, ама не е погалване щипенето.  Laughing

# 3 892
  • Пазете Гор
В художествена книжка съм срещал смъдене  - за обозначаване на усещането при леко слъчево изгаряне.

# 3 893
Не знам за вас, но на мен като ми щипе нещо, ме боли. Може да е леко и да минава бързо, ама не е погалване щипенето.  Laughing

зависи от погалването  Joy Ако те погалят нежно с коприва примерно?  Twisted Evil

# 3 894
С копривата могат само да ме нажулят.  Laughing  Mr. Green После и аз тях.  Laughing

# 3 895
  • SF
Днес за няколко часа заедно една позната си намери повод поне 20 пъти да ми каже фразата "Човек трябва да се радва на малките неща в живота". Още толкова пъти я повтори без да има повод. Тя била много щастлива, защото се радвала на дребните неща в живота. И аз да съм се научела да се радвам на дребните неща в живота.
Тази фраза определено започна да ме дразни. Първо не става ясно кои са тези дребни неща в живота и второ - защо да не се радваме на големите неща в живота? Въобще, що за празнодумие е това!

# 3 896
Често докато кукувам посред нощите и телевизията си върви за фон, по някое време започва един бразилски сериал. Една от героините толкова пъти в минута може да повтори "Не е шега работа!", че имам чувството, че скоро ще започна да го употребявам автоматично. Laughing #Silly

# 3 897
  • Down south
Какво, за Бога, значи "кифла", та, дори и "кифличка"?
Срещам го, като коментар под снимки на жени, деца и домашни любимци във ФБ?
Звучи ми изключително неприятно, но може би, защото не знам какво точно се влага в него.
Всъщност, каквото и да значи, звучи зле.
По темата съм.

# 3 898
Кифла = Капризничещ Индивид с Фрапиращи Лицеви Аномалии

# 3 899
Барелина, мисля, че това е най-точното определение, пак от този речник.
Мацка (на възраст от 14-15 до 30+) с някои характерни особености във външния вид и поведението, определящи я като жадна за внимание и харесване - от една страна, и като тъпа и претенциозна кучка - от друга. Въпреки че очевидно не е много наясно със себе си, това не пречи на кифлата да демонстрира всячески своите глупави претенции, подплатени единствено с агресивен „сексапил” и липса на свян, както и с безкрайна (макар и глупава) самовлюбеност.

http://www.bgjargon.com/word/meaning/%D0%BA%D0%B8%D1%84%D0%BB%D0%B0
Тук е обяснено изчерпателно Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт