Фраза, която мразя

• 1 217 908
  • 20 286
  •   2
Отговори
# 3 945
Хайде бе! Какво се засягате на "ма". Означава мило ангелче. Mr. Green

# 3 946
А откъде идва лафа към мъж "Не ми говори на "ма", не сме спали заедно."?

# 3 947
А откъде идва лафа към мъж "Не ми говори на "ма", не сме спали заедно."?
По- оригинално е - Не ми говори на ма, бе. Иначе и аз съм се чудила за произхода му.

# 3 948
  • Euskal Herria
По мое време казваха, че "ма" било съкратено от "любима". Естествено, майтап е.

# 3 949
"Ма" вече го коментирахме.
Но пак да кажа, че ми е много отвратително.
Както употребено от мъж, така и от жена.

# 3 950
"Измежду другото" и аз съм новачка, и засега не съм усетила лошо отношение.
 Особата, която използва фразата в кавички горе, употребява и "имай си напредвид".
 Друга позната се е пристрастила към "фактически" и "де факто". Някак натрапчиво звучат от нейните уста, защото ги използва много често в разговора.

# 3 951
  • UK
Сетих се за "формат" вместо "предаване". В първите години на риалити телевизята в България никой не употребяваше думата "формат". Като минаха няколко сезона и почнаха да пускат новини за промени във "формата", някой реши, че това е същото като "предаване" и започна да го употребява, а после и други се включиха, понеже им звучи много сложно и интелигентно, и изобщо не се замислят, че изречения като "тя напусна формата" или "гледах този формат" нямат никакъв смисъл. Предаването има формат, така, както страница от тетрадка има формат. Да кажеш "гледам този формат" е същото като да кажеш "пиша в този формат" и е много тъпо.

# 3 952
По мое време казваха, че "ма" било съкратено от "любима". Естествено, майтап е.
Да, да... "ма - от любиМА, а "бе" - от лиБЕ - стари шлагери. И двете са еднакво противни особено  първото  Wink

# 3 953
  • София
Не ме кефи - звучи ми тъпо.

# 3 954
Има ли нещо за хапване. И въобще, ''хапвам'', когато не става дума за 5-минутно ядене на крак.

# 3 955
"Кинти".

# 3 956
Има ли нещо за хапване. И въобще, ''хапвам'', когато не става дума за 5-минутно ядене на крак.
И как трябва да се каже?  newsm78 Thinking

# 3 957
Аз използвам ''ядене''. Другото, според ситуацията ми звучи някак пренебрежително/неуважително.

# 3 958
Аз използвам ''ядене''. Другото, според ситуацията ми звучи някак пренебрежително/неуважително.
Да, подобно ми звучи и на мен. Но по-скоро го приемам като бързо хранене, както си казала по-горе. Чувала съм и този лаф - "Добре хапнахме, сега да имаше с какво да се наядем." . Чух го на едно екскурзионно летуване, явно порциите в някои хижи са били малки за мъже.

Последна редакция: вт, 23 фев 2016, 23:21 от Ензим®

# 3 959
"Закупувам" - когато се използва за някаква дребна покупка. Все едно субектът е някакъв гранд купувач на едро и дълго е обмислял сделката с помощта на отбор счетоводители, банкери, и адвокати.

Излишни букви най-малкото.

Общи условия

Активация на акаунт