Фраза, която мразя

• 1 207 398
  • 20 286
  •   2
Отговори
# 6 360
Сгодна = свястна за мен. Не ползвам думата, само в Шоуто на Слави съм я чувла.

Слави не го гледам от много години.
Думата я срещнах тук, като удобна я схванах. В смисъл не толкова красива и умна, колкото послушна. Wink

Баба ми казваше - оперен, отракан, такъв, който е противоположен на срамежлив и се справя във всички възникнали ситуации без притеснение и/или затруднение  Wink

Тези ми звучат много добре. Peace
За разлика от разтропан. Crazy

# 6 361
  • Пловдив
Чак па да е сръбски и хърватски произходът... Все едно произходът на думата "он" в някои български диалекти да е руски.
Просто се е запазила с това значение в нашия северозапад и при тях също.
И за мен "сгодна женица" в тези случаи значи горе-долу привлекателна женица.

# 6 362
  • Sofia
На мен ми е с привкус на "безвредна". В смисъл - точно както каза и Дева - "послушна". Такава, дето няма да ти създава проблеми, да мрънка, да недоволства, абе ... "сгодна женица"  Laughing

"Разтропана" я знам в два контекста, а именно:

1. Видяла много от живота, оправна, можеща, знаеща жена, със самочувствие, активна, дейна, самостоятелна, независима, такава, която няма да си остави магарето в калта и която си казва всичко, което й е на устата,

но и ...

2. Жена, която е била с много мъже, има богато сексуално минало, веща е в "занаята", знае как да привлича противоположния пол, отново със самочувствие, но в сексуалния смисъл на думата, непукистка, невлияеща се от чуждото мнение, въобще от обществените порядки, ей такива нюанси.

# 6 363
Напоследък често срещам в СО израза "завъди любовник/любовница". Толкова много ме дразни, че ако някой го употреби на живо в мое присъствие, ще му отвъртя един шамар на момента Mr. Green

# 6 364
Напоследък често срещам в СО израза "завъди любовник/любовница". Толкова много ме дразни, че ако някой го употреби на живо в мое присъствие, ще му отвъртя един шамар на момента Mr. Green
Ха, това и аз съм го чувала, но от хора от по старото поколение. Те много не обичат да наричат нещата с истинските им имена и така завоалирано уж.
"Щяла да има" за бременна жена.
Цвиля вместо смея се - това май за сега най много ме дразни. Срещам го най вече тук във форума.

Последна редакция: вт, 04 апр 2017, 05:47 от vasq_5

# 6 365

Ужас хаха. Как се изказват тези хора само!  Grinning

# 6 366
  • sofia
Много си е правилен израза. Слез като е "завъдил/а", после трябва и да я/го "чува" (това идва от израза "чувам стока", т.е. "гледам животни"). Баба ми употребяваше завъдил, кога се е сдобила с някакво животно за гледане  Simple Smile

# 6 367
Сега се сетих за "женичка" и "мъжле" бляк отвратителни са ми

# 6 368
  • sofia
И "парички" добавям.
Въобще всякакви умалителни, използвани не на място.

# 6 369
  • София
Страшно много започна да ме дразни "обран".
Възможно е някой напред вече да я е споменал.

# 6 370
  • София
"Свеки" като съкращение на Свекърва. Сутринта вървях за работа с една позната, която повтаряше: Свекито така...тя моята свеки еди каво си.... Много ми е дразнеща тая дума!

# 6 371
"Моя" и още повече "моичкия", употребено за мъжа на съответна жена.

# 6 372
  • Euskal Herria
"Мъжо" и "мъжчо" са ми дразнещи.

# 6 373
Откакто чета тази тема, не смея да се изкажа в другите теми. Joy Joy

# 6 374
"Мъжо" и "мъжчо" са ми дразнещи.

Мъжо е ужас да и мен ме дразни.

Общи условия

Активация на акаунт