Фраза, която мразя

• 1 207 575
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 6 435
Вече за втори път срещам майки да честитят РД на "Моето всичко". Crazy
Каква е тази нова глупост? Rolling Eyes

Нескопосан опит да се пресъздаде нормално звучащото на английски my all. На български обаче звучи много не на място.

Много музика слушат явно. Често срещана фраза там е -"You are my everything".  Laughing

# 6 436
В английския звучи добре, защото нямат толкова богат запас от думи и изрази като в българския. Толкова много и прекрасни епитети могат да се използвт за деца, те тръгнали да се правят на важни  Laughing

# 6 437
Мразя да прочета, че някой е опаткал нещо си.
Никога не съм го чувала в разговорният език, но в написано в мама-та го срещам вече няколко пъти Sick

# 6 438
В английския звучи добре, защото нямат толкова богат запас от думи и изрази като в българския. Толкова много и прекрасни епитети могат да се използвт за деца, те тръгнали да се правят на важни  Laughing
Завършила си английска филология, или си израснала в Англия?

# 6 439
Нито едното, нито другото. Ей, как само дебнете да изловите някой, че е сбъркал  Grinning явно съм в заблуда, сега видях, че в Оксфордския тълковен речник има 600 000 думи, а в българския - 200 000.  Peace

# 6 440
Мразя да прочета, че някой е опаткал нещо си.
Никога не съм го чувала в разговорният език, но в написано в мама-та го срещам вече няколко пъти Sick

Аз пък тук не съм го прочела.
Обаче от леля ми съм го чувала много пъти.

# 6 441
  • Разпиляна във въображението
Благодаря за което - много ме дразни

# 6 442
Нито едното, нито другото. Ей, как само дебнете да изловите някой, че е сбъркал  Grinning явно съм в заблуда, сега видях, че в Оксфордския тълковен речник има 600 000 думи, а в българския - 200 000.  Peace
Чак пък да те дебна... просто не понасям когато някой прави такива категорични изказвания без никакви познания по въпроса.

# 6 443
  • Пловдив
В английския звучи добре, защото нямат толкова богат запас от думи и изрази като в българския. Толкова много и прекрасни епитети могат да се използвт за деца, те тръгнали да се правят на важни  Laughing
Ако звучи по-добре на английски, надали е затова.
И аз се учудвам как хората мислят, че другите езици не са богати колкото родния им - зер (тая дума мразите ли я?) щом в българо-чужбинския речник има пет или двайсет хиляди думи, значи други в тоя език не съществуват. Wink

Аз така като малка се чудех има ли села в другите държави, щото в тях бях чувала само за градове. Wink

# 6 444
Голямо чудо станало Simple Smile дразнете се на тези, които започват да спорят, въпреки че не са запознати. Поне прочетох и видях, че не съм права. Ама не се дразнете толкова, на всеки се случва да е в грешка  Peace човек се учи докато е жив

# 6 445
  • Пловдив
Вени, то не е въпросът да прочетеш и да знаеш неща от подобен род. Дори ако нищо не знам за един език, аз лично не бих допуснала, че в него не може да има достатъчно за нуждите на хората варианти за изразяване. А достатъчно значи горе-долу еднакъв брой варианти, щото и нуждите на хората по света от изразяване са горе-долу еднакви. Т.е. всички хора, не само българите, имат нужда да могат да кажат "мойто най-миличко детенце" по около 352 различни начина, съответно езикът сам си изработва варианти на изрази за това.

Това ми беше идеята - според мен няма как да има богати и бедни езици, та хората, говорещи на бедните, да се чудят коя дума да употребят. Разбира се, ако става дума за "пълноценен" език с литература и всичко, не за езика на някое амазонско племе, използван само за домашни нужди, макар че и в такъв език думи специално за мама и дете все ще има достатъчно.

Не го смятай за заядлива подигравка - не е.

# 6 446
  • София
Аз пък не разбирам, какво ви дразни в "моето всичко"?

# 6 447
Наистина ли?

# 6 448
  • София

Да... "втелясвате се"

# 6 449

Ау ужасен израз, бях го забравила.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт