Фраза, която мразя

• 1 218 066
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 6 825
Всяка тема си има собствени абревиатури.
В здравните са КЗ, ЯР, ИР, ПКЯ, ДХ и разни други. По-лесно е. Simple Smile
По-лесно, ама дразни много! МС например аз го възприемам като Министерски съвет.  Twisted Evil

# 6 826
  • Ямбол
Изобщо даже не е по-лесно. Не всяка тема е отчетна, че да се знае от всеки кое какво означава. Влизам в някоя здравна тема за информация и трябва да гадая и/или да питам за превод на идиотските абревиатури. Дразнещо е.

# 6 827
Аз така се овъртолих в подфорума за ученици със съкращенията. Така и не запомних какво е HBO.
Отскоро има МГ- моят г-з /за ММ иде реч/.

# 6 828
  • Ямбол
НВО не е измислено във форума, а си е официална абревиатура, използвана от всички в образованието, както ДЗИ примерно.

# 6 829
  • София
БНД е само, когато става дума за човек, с когото вече не живееш. Иначе ясно, че (поне документално Mr. Green) ММ е БНД, но второто не го ползвам в случая.

Не е трудно в браузъра да се напише "какво е ДЗИ/НВО" и ще излязат достатъчно резултати.
И двете имат по няколко значения
НВО - начално военно обучение, национално външно оценяване.

# 6 830
  • sofia
Аз така се овъртолих в подфорума за ученици със съкращенията. Така и не запомних какво е HBO.
Отскоро има МГ- моят г-з /за ММ иде реч/.
МГ го чета като математическа гимназия....но това в училищните теми.

# 6 831
Ами и аз това казвам, че значението е според темата.

# 6 832
МакЪр че?  Mr. Green

# 6 833
Вчера видях "порЪди" на една обява...

# 6 834
  • SF
Някак не ми се връзва дълъг пост и бързане.

Благодарение на съкращенията, може получиш дълъг пост и бързане в едно.

Тези БГ, ОК, здр (най-противното за мен) се родиха в интернет и дойдоха от чатовоте на английски (най-често на английски). Кой колкото знае, толкова го и пише, затова тези LOL, XOXO, asl pls, добиха такава популярност и ето ни и БГ варианти с превод или новоизмислени.
Много спомогнаха и онлайн игрите. Диалогът с партньорите се повтаря непрекъснато, няма никакво разнообразие и време за изписване на целите думи. Действа се бързо и за секунди трябва да кажеш на партньора къде да ходи или как да действа.
Скрит текст:
Аз играех онлайн игра с карти. Там нямаш никакво време, ама абсолютно никакво да изписваш диалога с партньорите или опонентите.
WTG -->way to go! GJ --> good job или THX --> thanks. 10х или w8 се сещате какво означават.
Имаше цели разговори от редове с по 3 букви. Вече съм ги забравила, но когато партньорът ще пусне ръка на противника, се изписваше SP (sorry partner) и ~J~ или QQ (приличат на затворен очи). Отговаряше се NP - no problem. HWG --> Here we go! GGA - Good Game All и от сорта.

Освен това има скриптове, които изписват цялото изречение, когато се напишат бързо без интервали само първите букви на често повтарящи се изречения: ФКМ - Фраза, която мразя. Не знам пишещият бърза или има време за губене, но скриптовете пишат вместо него, а авторите на скриптовете се гордеят и измислят нови и нови.

# 6 835
  • София
за мен НВО си беше Ейч Би О филмов канал, до тази година.
а ДЗИ си беше застрахователна компания, допреди няколко минути Simple Smile

# 6 836
И за мен така. Макар че ДЗИ може да е и Данон за пиене Joy

# 6 837
  • Пловдив
Данон за изливане по-скоро.
И аз не се сетих за другото ДЗИ.

# 6 838
  • Ямбол
А и-то изпиване ли трябва да значи?

# 6 839
Не ДЗП, а ДЗИ

Общи условия

Активация на акаунт