Фраза, която мразя

• 1 218 105
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 6 900
  • UK
Но не я домързя да ми пише на лични да ми обясни колко съм "тъпичка". Чудя се, ако английският е толкова беден, в сравнение с българския, защо ни пишат на английски, вместо да използват богатият български.

# 6 901
  • София
Дано тролвате с "в английският речник" и "да ползват богатият български", момичета.
Ако не, просто имате нулево морално право да коментирате езици.

# 6 902
"Шервам" не е истинска дума, а паразит. Това, че се използва за щяло и нещяло, е друг въпрос.  Crazy
True story Peace
Можеш да опресниш познанията си по паразитни думи, преди да демонстрираш невежеството си и то на английски Wink.
Паразитни думи са думи, които ползваме просто за пълнеж, като например :
„Сиреч“
„Пак казвам“
„В смисъл“ – а всъщност без никакъв смисъл
„Между другото“
„Изобщо“
„Въобще“
„Всъщност“
„Значи“
„Нали“
„В крайна сметка“
„Така да се каже“
„Буквално“
„Де факто“
„В интерес на истината“
„Дотолкова доколкото“
„Просто“
„Ужас“ и „Ужасно“

# 6 903
Oh, the irony!
Пиша ви на английски, щото нали той ви е по-добър от българския. Да не стават обърквания, де.  Joy

# 6 904
  • UK
Богатият беше нарочно, но другаде ако съм го объркала, си е грешка. Вече си признах, че не си давам много зор с членовете. Също така във форума не пиша тирета в сравнителните степени.

Aum, мисля, че трябва да погледнеш какво значи "ирония". Hint: не е това, което си мислиш.

# 6 905
  • София
 Laughing
Kikamora, явно не си схванала, няма лошо.

Наясно съм, но явно не правиш разлика между паразитна дума (някои от изброените от теб) и паразит.
Шернах е модерен интернет паразит. Също като лайкнах.

"Де факто", "де юре" и "в интерес на истината" не са паразитни, обаче. В определен контекст носят значение. Не са като "в смисъл".

# 6 906
Богатият беше нарочно, но другаде ако съм го объркала, си е грешка. Вече си признах, че не си давам много зор с членовете. Също така във форума не пиша тирета в сравнителните степени.

Aum, мисля, че трябва да погледнеш какво значи "ирония". Hint: не е това, което си мислиш.
Бреййй... А ти откъде знаеш аз какво си мисля? Thinking За втори път си правиш някакви догадки незнайно какви. Гадаене ще да е.

Без коментар... Шервайте си, принтвайте, лайквайте, дислайквайте, ако щете.  Sick За мен темата е приключена.

# 6 907
Laughing
Kikamora, явно не си схванала, няма лошо.

Наясно съм, но явно не правиш разлика между паразитна дума (някои от изброените от теб) и паразит.
Шернах е модерен интернет паразит. Също като лайкнах.

"Де факто", "де юре" и "в интерес на истината" не са паразитни, обаче. В определен контекст носят значение. Не са като "в смисъл".

"Шернах" в определен контекс също не е паразит! Изключвам случаите, когато някой го ползва в случаи извън компютърната сфера, но поне аз не съм чувала някой около мен, да го ползва в някакъв друг контекс!

# 6 908
Позагубих нишката на спора. Освен, че всеки е по-умен от другия, но това се подразбира.   Laughing За да ви спестя спора за речниците - многотомникът на БАН, който до момента е издаден до буква Р включително, съдържа 119 229 думи. А според Оксфорд Дикшънъри, в английския могат да се изброят над 230 000 думи, без да се включват технически термини и диалектни думи. Но по-същественото е, че реалният брой думи в един език е неизброим, поради написаното в предходния ми пост в темата, така че спорът кой бил по-богат език е безсмислен. Всеки език е богат, трудното е ползвателите му да се запознаят в достатъчна дълбочина с богатството му.

Последна редакция: нд, 11 юни 2017, 20:14 от Nickkie

# 6 909
  • UK
Бреййй... А ти откъде знаеш аз какво си мисля? Thinking За втори път си правиш някакви догадки незнайно какви. Гадаене ще да е.
Предположих, че ако използваш дадена дума по определен начин, вероятно мислиш, че така следва да бъде използвана. Не съм наясно с навиците ти и е напълно възможно просто да обичаш да бъркаш значенията на думите нарочно, ако е така, се извинявам.

# 6 910
  • Ямбол
Кой с кой речник трябва да сравняваме, кика? Ти усещаш ли каква глупост си написала с тези речници?

# 6 911
Съвсем лаишки питам за броенето на думите в английския, напр.  get и комбинации като get along, get around, get back и т.н., това все като отделни думи ли се броят?

# 6 912
  • SF
А кой език е по-богат? Не мисля, че българският е по-богат, след като ползваме масово английски думи и с тях казваме толкова много неща.
Шерват си не само постове в интернет, но и бирата, квартирата, гаджетата... Много е фешън да си шернат и сметката, и идеите.
Появяват се и нови думи в българския и не са вдъхновени от американските филми.
Малко ми е странно как вече изговаряме нещо, а не си го казваме - от репортаж за незаконното строителство по плажовете, а министърът още не беше изговорил проблемите и други такива репортажи, свързани с изговарянето на нещата.

# 6 913
Съвсем лаишки питам за броенето на думите в английския, напр.  get и комбинации като get along, get around, get back и т.н., това все като отделни думи ли се броят?
Много "лаишки" наистина Simple Smile.

# 6 914
kikamora, най-малко пък ти може да се подиграваш на друг. Достатъчно некомпетентност си показала във форума, особено по медицински теми.

Общи условия

Активация на акаунт