Фраза, която мразя

• 1 217 934
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 810
Много сте смешни, това че не знаете някои думи, не означава, че те са неправилни. Как може да кажеш, че "умия" и "опера" не е правилно? Ако мисълта ти се движи в тази посока, то е по-добре да спреш да мислиш изобщо, ще си направиш услуга, а и на другите, които са прочели мислите ти. А наготвя и сготвя означават съвсем различни неща. Предлагам на кифлите в темата (те сами ще се определят кои са) да напишат нов речник на всички думи, които ползват. Няма да е трудно, защото те ще са около 200.

# 811
Най - много мразя  - "Ти си знаеш" .......Като израз от някои турски сериал.

# 812
Янечек, недей да ме хокаш! Grinning
Видно е, че ги знам думите, но така говореха едно време бабите по селата.
На мен не ми звучат добре и не ги ползвам.

# 813
Ами има си различен говор ,диалект и жаргон и не всеки е длъжен да говори книжовно . /Май и почти никой не го прави -даже в медии като тв толкова неправилно се говори ,че нямам думи./
 Инак всеки да си вземе един речник и преди да каже нещо да се допита до него Grinning
/Диалекта не е чак такова зло - все пак е един вид богатство на езика ./

# 814
Дразни ме изразът: "с една идея повече".

# 815
  • SF
Аз пък не съм съгласна с Джеронимо.

# 816
Бе, май фразите стават дразнещи, когато се употребяват  от  хора, които ни дразнят Thinking

# 817
  • София
Нямат значение хората, поне за мен, защото зад повечето фрази има конкретно намерение и отношение.

# 818
Да ,така е,  но изчетох темата и се учудих, колко обикновени думи или фрази могат да се нарекат дразнещи... затова  така заизводих ( още една дума, която може да подразни някой  Laughing )

# 819
  • София
Така е, много е трудно да се излезе от личните пристрастия и да се погледне малко неангажирано.

# 820
"Нацепен(а) батка"
Бях разбрала за какъв тип батки се употребява, но продължавах да си мисля, че думата "нацепен" има отношение към съсипана от стрии кожа в следствие на бурен анаболно стероиден растеж. Crazy

# 821
  • София
Направо си ги представих въпросните 4батки4 - с голфа петица, по джапанки, татуировки и потници, показващи татуировките, подпряни лежерно на любимата кола пред гаражите на блока, пият бира и слушат чалга, някъде към 30-годишни, някои женени, други не.

# 822
# 823
  • София
Значи съм улучила образа.

# 824
  • Пловдив
Мен много ме дразнят следните:купвах,бяличко и розавко.Бъркат ми,да не казвам къде,когато ги чуя.

Общи условия

Активация на акаунт