Фраза, която мразя

• 1 217 982
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 960
По цял свят хората им викат "jeans" и си решават проблема, пък ние се чудим как да си изкълчим езика. Ама нищо де, обогатяваме го Joy Joy

newsm10

Както и да е, молете се някой бургазлия да не започне работа в ИБЕ на БАН, защото ще има да четете "дънкено" в правописния речник, да козирувате  и да го употребявате принудително, както сега е на мода да се узаконява шопският диалект като правописна норма.

# 961
[а откъде идва "дънкиТО", е загадка за мен Joy Joy Joy
За доматито не си ли чувала? Сигурно пак оттам идва.

# 962
  • София
Култово ми е горница и долница  Joy

# 963
  • София
Ами хора които постоянно слагат  "при" на думите . "Прихладно ми е" ,"прималко ми е" , "прималя ми"...... Rolling Eyes
Добавям. Попадала съм и на хора които вместо да кажат  " Тя се превъзнася" , казват "тя се представлява"
Не мисля , че " представлява" е правилната дума да опишеш някого, който се прави на интересен. Или греша?

Последна редакция: пт, 30 яну 2015, 11:14 от simona035

# 964
Ами хора които постоянно слагат  "при" на думите . "Прихладно ми е" ,"прималко ми е" , "прималя ми"...... Rolling Eyes

На подчератаното как е правилното? Маля ми?

# 965

На подчератаното как е правилното? Маля ми?

И аз това се запитах  Laughing А останалите изброени примери не съм чувала никога някой да ги произнася.

# 966
Права е Янечек за речника с 200 думи  Thinking

# 967

Предполагам, че косвено предизвиквам коментара, тъй като последният пост е мой. Като казвам, че не съм чувала, това не значи, че ги няма въпросните думи. Когато споделиш, че не си чувал или виждал нещо, това не означава, че отричаш съществуването му. Още по-малко означава, че имаш речник от 200 думи ooooh!

simona035, от кой край са думите?

# 968
Чували сте, нали се сещате за оня клип срещу пиратстването с Асен Блатечки до хладилника - "Пригладня ми." Оттогава сякаш набра популярност. И на мен ми изглежда странно и не го употребявам, макар че не ме дразни. А прималяването не е от този ред, така е.

"Представлява се" и "превъзнася се" за човек, който се прави на интересен са ми еднакво необичайни, но явно се използват някъде.

Да не забравяме, че всеки има право да се дразни на каквото го дразни.  Peace

# 969
Скрит текст:

Предполагам, че косвено предизвиквам коментара, тъй като последният пост е мой. Като казвам, че не съм чувала, това не значи, че ги няма въпросните думи. Когато споделиш, че не си чувал или виждал нещо, това не означава, че отричаш съществуването му. Още по-малко означава, че имаш речник от 200 думи ooooh!

По-скоро тези думи биха присъствали в речника ...  Peace

# 970
Ненавиждам да ми вдигат телефона с думата "Кажи?" И това откакто телефоните изписват кой те търси. За мен е признак на невъзпитание. Дори някой до болка да ми е досаден никога не казвам "Кажи?"

# 971
Ненавиждам да ми вдигат телефона с думата "Кажи?" И това откакто телефоните изписват кой те търси. За мен е признак на невъзпитание. Дори някой до болка да ми е досаден никога не казвам "Кажи?"
ох........и аз........или 'слушам' !, ама казано със същия тон, както звучи и 'кажи'......

# 972
Е защо, ако е служебен разговора какво толкова има да се говори?

# 973
  • Сф
Е защо, ако е служебен разговора какво толкова има да се говори?
Еми да и на мен шефа като му звънна ми казва "Кажи Милена"- тоест чака резултат - не ме дразни  Peace

# 974
Дори и за служебен разговор моят превод е "досаждаш ми", да и "слушам' - също. Има си дума,  моля, ало, ако щете и само "да" пак ми е по- приемливо. Това "слушам" е казармено...

Общи условия

Активация на акаунт