Фраза, която мразя

• 1 207 683
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 225
  • SF
О, да! Това с филмирането е такова празнодумство. Каквото и да кажа, каквото и да ме развълнува, все ще се намери съветник с клишето "Стига си се филмирала!". Но то е  по-модерния израз на другата тъпотия с впрягането - като че ли сме някакви волове.

# 226
Тръгнах да пиша мнение и се замислих "леле,ами ако издразня някой?"  Mr. Green

Репликата "тая па, сама си пише сценария"  newsm09 не може ли да кажем,че някой просто преекспонира ситуацията? Грубо ми е!

# 227
Сега ще ме убиете, обаче много ме дразни употребата на "приготвям" за всичко и навсякъде...Във форума, по телевизията...Особено за готвене се използва най- често, но се заменя и в много други случаи. Не ми звучи на място някак, може проблемът да е в мен. Приготвям мусака.  Grinning Приготвям детето за градина...и тям подобни.

# 228
Мен много ме забавлява, когато някой надълго и нашироко запознае с мението си по някакъв въпрос и след това добави - "мое мнение". Ами много ясно, чие друго да е?

"Храненето", "присещането", приятното "изкарване", "долница и горница", "пазарене", "лакирване", "влезнах" и "излезнах" - също са сред любимите ми.

Както във форума, така и в живота, не понасям някой непознат да се обръща с мен с "мила". Фамилиарно и невъзпитано ми изглежда. А с продавачки, които го използват, или ми говорят на "ти", буквално съм се обяснявала на висок тон.

А "ужас" на мен самата ми е паразитен израз и напоследък много внимавам да не го използвам. Или поне не толкова често.

# 229
Намирам разлика между впрягане и филмиране.
В случая много от пишещите тук се впрягат излишно за думи и изрази, но не мога да кажа, че има филмирани чак от употребата, примерно, на ти си знаеш.

# 230
Споко ,  
Ток и жица,
На твойте години аз ......
Виж какво

# 231
  • SF
Намирам разлика между впрягане и филмиране.
В случая много от пишещите тук се впрягат излишно за думи и изрази, но не мога да кажа, че има филмирани чак от употребата, примерно, на ти си знаеш.

Аз чак такова разграничение не правя. Може би не осъзнавам напълно смисъла, в който се използва "филмирането". Пренебрежително ми  е отношението към този израз и двете ми звучат еднакво ненужно. Щом нещо някого е развълувало, натъжило, възбудило, значи човекът вече е впрегнат (филмиран) и иска да сподели ефекта, приятен или не, от случилото се.

# 232
  • HH
"На теб ти е лесно"  - още не ми е станало ясно кое ми е толкова лесно.

# 233
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Мен много ме забавлява, когато някой надълго и нашироко запознае с мението си по някакъв въпрос и след това добави - "мое мнение". Ами много ясно, чие друго да е?

"Храненето", "присещането", приятното "изкарване", "долница и горница", "пазарене", "лакирване", "влезнах" и "излезнах" - също са сред любимите ми.

Както във форума, така и в живота, не понасям някой непознат да се обръща с мен с "мила". Фамилиарно и невъзпитано ми изглежда. А с продавачки, които го използват, или ми говорят на "ти", буквално съм се обяснявала на висок тон.

А "ужас" на мен самата ми е паразитен израз и напоследък много внимавам да не го използвам. Или поне не толкова често.

Това с "мое мнение" и на мен ми е "любимо".

Приготвянето на храна ми звучи нормално. Повече ме дразни "наготвянето" на храна - но знам, че се ползва по-често в източните говори и хората са си свикнали да говорят така.

# 234
Не е грешно, прочети за бройни същ. имена. В случая 5 дена изразява количество и е съвсем правилно да се напише така. Но и дни е правилно.
Вие добре се дразните, ама поне се дразнете с основание  Laughing
Благодаря на всички, които ми обърнаха внимание. Дена ми звучи на шопски, но вече ще знам да се дразня наум. Ще го имам в напредвид, така да се каже.
Че то дублетите са си основателна причина за раздразнение  Laughing Цял живот се дразниш от нещо, пък то ще излезе дублет. Моя приятелка затова се отказа да пита мъжа си филолог по такива въпроси  Joy

# 235
  • Sofia
даМ/за какво го слагат накрая не мога да ги разбера,и писмено и говоримо го позват,не само младежи/
в интерес на истината
демек
де факто  ooooh!
де юре
споко
аре
на вкус и цвет,таварищи нет ooooh! леле,как не понасям този израз Close
веднагически
и т.н и т.н.

# 236
От "чичко Гугъл" ме хваща уртикария.

# 237
Цитат
де факто  ooooh!
де юре

В какъв контекст са дразнещи тези изрази?

# 238
Не съм Доли, но отговарям.
Когато всяко изречение е щедро насолено с тях. Т.е.- когато станат паразитни фрази.

# 239
  • Sofia
в разговорен,не правен...

Общи условия

Активация на акаунт