Фраза, която мразя

• 1 217 844
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 645
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Какво е "фотки", за пръв път го виждам?
Аз например го ползвам. "Снимки" значи. И въобще не мисля да се оправдавам- след толкова години в Чехия ми идва автоматично на езика и го ползвам точно толкова често, колкото "снимки".

# 646

Снимки. Фотам се в смисъл на снимам се. Едно време се ходеше на фото за да се щракнеш, та смисъла според мен идва оттам. Фотография, фото, фотане. Wink Laughing

# 647

Снимки. Руска дума е.

# 648
''муахаха'' - кой се смее така ?

Имаше една песен:
"В стария каменен век - у;
 в стария каменен век - а;
 ...
 маймуната стана човек - у;
 маймуната стана човек - а;
 му-ха-ха-ха, му-ха-ха-ха ..."

# 649
  • София
Фотки  ooooh!

# 650
  • София
Фотки е на руски.

# 651

На руски, на патагонски, все тая. Не виждам нищо дразнещо във фотките. Дразнещите се вече май им се изчерпа "дразнилото", та се чудят за какво да се хванат.

# 652
  • София
Ами да си го говорят в Русия.  И аз знам няколко езика , но никога не съм вкарвала чужди думи.  За мен това е с цел да се правят на много интересни.

# 653
  • София

На руски, на патагонски, все тая. Не виждам нищо дразнещо във фотките. Дразнещите се вече май им се изчерпа "дразнилото", та се чудят за какво да се хванат.
Фафло , объркала си темата май . Всеки тук си пише какво го дразни. И да се оправдава те и да не се , остава си дразнещо. Ако няма какво да напишеш по темата ,тогава напусни.

# 654
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Ами да си го говорят в Русия.  И аз знам няколко езика , но никога не съм вкарвала чужди думи.  За мен това е с цел да се правят на много интересни.
За мен пък тия, дето светът им е крив по цял ден и се дразнят на дреболии, се правят на много интересни, но обичайно се въздържам от споделяне на това си виждане. Старая се да съм любезна, не за друго Mr. Green

# 655
  • София
Фотките не са просто снимки, а точно определен тип снимки. Има и сайт с това име, така че фотките са се преврърнали в нещо повече от една проста чуждица.

# 656
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Дразнещите се вече май им се изчерпа "дразнилото", та се чудят за какво да се хванат.

Фафличке, искрено се дразня, не бих написала че се дразня от нещо, ако не е така, даже няма да ми дойде на ум.

"Ти ли ще ми даваш наклон в живота" също ме дразни.

# 657
Аз пък никога не бях чувала "фотки" и ми беше интересно да науча, че е "снимки" на чешки.

Моя приятелка живее от много години в чужда страна, когато се видим, половината и думи са на чуждия език, но не се дразня, защото знам, че не го прави за демонстрация на нещо си, а така и е по-удобно и по-лесно. Затова пък разказва интересно и увлекателно. И през ум няма да ми мине да я срежа, макар че аз предпочитам да говоря "без примеси". 

# 658
  • София
Не знаех за чешкия. Явно руснаците са си го припознали.

# 659
  • UK
Според мен му придавате повече смисъл, тколкото трябва - няма нищо общо нито с чешки, нито с руски, нито с онзи сайт - по голямата част от ползващите го нямат представа и от трите, използват го чисто и просто от фото" - "фотки". Мен не ме дразни, но думата е грозна. "Микровеле" също - защо да не е микровълнова?

Снощи се бях сетила нещо, което ме дразни, но сега не мога да се сетя, трябва да го видя някъде.

Общи условия

Активация на акаунт