Фраза, която мразя

• 1 217 980
  • 20 286
  •   3
Отговори
# 930
  • SF
Лигльо!

# 931
Подобни умалителни като "зайче", "коте", "пиле" и прочие и на мен са ми лигави. Не че не се е случвало ММ да се обърне така към мен, но рядко. Но честно казано предпочитам горните, пред това мъжът ми да ме нарича "нашата мама", или аз да започвам изречение с "нашият татко". Stop

Друг неприятен израз е "Като пуле пред майка си". Добре, че има Гугъл за да разбера какво точно е пуле.

# 932
Ох, искрено се посмях.

В Търново казват ръкЪтъ, главЪтъ, гЪрниту (гърнето), пОкривка и други смешни думи. Но най-смешно ми е, че казват Жезве, Жип и Жоб, но инДжекция. Joy

И аз искрено се посмях! Laughing
Имам леля в този район, точно така говорят. Mr. Green

Аква, благодаря, и аз съм ти фен! Hug  bouquet

# 933
Добавям и "Муцка" или "Муци". ooooh!

Имаше и Цуци, ама май вече не е модерно.
А някой използва ли още "Голям праз"? Малко е старо, като "Пука ми на жилетката".

# 934
Добавям и "Муцка" или "Муци". ooooh!

Имаше и Цуци, ама май вече не е модерно.
А някой използва ли още "Голям праз"? Малко е старо, като "Пука ми на жилетката".
Ние използваме "Муци" за обръщение. Ще пробвам и с "Цуци" да разнообразя.

# 935
Ауууу, "муци" и "мила" ме вбесяват. #Crazy Ми не съм мила, бе! Зла съм!  Laughing

# 936
Мисля, че вече беше споменавано, но днес по ТВ за 3-те минути, в които слушах интервюираният 4-5 пъти повтори между впрочем. После беше сменен  Laughing
По друг канал водещата пък беше "пълна с въпроси". Кой я напълни, така и не разбрах.  Wink

# 937
Възклицанията "уау", "уоу" и "йей".
Особено някой като каже "уау ефект" bash

# 938

Има една реклама на някакви бургери,  и като почнат "уау", "уау"...адски ме дразни. Още нещо, за което се сетих. Чак да мразя не, но ми прави лошо впечатление. Особено когато го чуя от хора с претенции за интелигентност-неправилната употреба на "между". Пример-вместо да каже "Между Италия и България", казва "Между Италия и между България".

# 939
Вместо поздрав да чуеш "Кво става?".

# 940
Аз обикновено ги режа такива и ги питам, "какво да става"?
Ами как си? Crazy
Ми питай ме как съм, не какво става? Mr. Green

# 941

Peace Peace Точно!  #2gunfire

Наскоро ми направи впечатление една служителка в банка, че прекалява с умалителните от рода на "влогче","заемче", иначе момичето беше много учтиво и симпатично.Ползването на такива умалителни в официална обстановка не е много удачно. Rolling Eyes

# 942
Да, банките са ужасни! Wink

Лихвички, също. Grinning

# 943

Peace Peace Точно!  #2gunfire

Наскоро ми направи впечатление една служителка в банка, че прекалява с умалителните от рода на "влогче","заемче", иначе момичето беше много учтиво и симпатично.Ползването на такива умалителни в официална обстановка не е много удачно. Rolling Eyes

Ще ти издам една тайна. Wink Може да е минала през обучение. Учат ги да използват "сметчица", "лихвичка", "заемче", "парички".

# 944
Да, банките са ужасни! Wink

Лихвички, също. Grinning

Няма да забравя как при въвеждането на IBAN в България служители на фирми звъняха и питаха: "Дойдоха ли ви ибанити?"
 Joy

Общи условия

Активация на акаунт