Фраза, която мразя

• 1 218 010
  • 20 286
  •   2
Отговори
# 1 005
  • София
Еврика!!! "В смисъл" е upgrade на значещото всичко и нищо "такова" и "Ъъъъъъ".

# 1 006
  • Другата България
Пак не го разбрах това за "гинския брус".
"абен" разбрах, брус предполагам, че си е брус - точило, обаче какво е това "гински" newsm78
И, между другото, от посочените вляво думи с "а" (от линка на Мери Ан), почти никоя не знам.
Laughing Hug
Няма да отварям пак дума за диалектите, че ще долети потребителката с размаханото пръстче. Mr. Green
Ето ти за ограмотяване http://www.severozapad.org/forum/index.php?topic=9.285
Гински е от Гинци, село между Берковица и София през Петрохан. Peace

# 1 007
  • SA
Чак да мразя думи и фрази, не .
Но неприятен и смешен ми е израза - " Всеки има глава на раменете си и решава..." - много популярен вьв форума.

# 1 008
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Мери Ан и Габелас, благодаря за разясненията. Село Гинци го знам, но не се сетих, че оттам идва думата.
Аз си признавам без бой, че обичам диалектни думи и изрази - правят речта цветна и интересна. Разбира се, трябва да се внимава къде и как се употребяват, но в разговорния език много ми допадат.

# 1 009
Но неприятен и смешен ми е израза - " Всеки има глава на раменете си и решава..." - много популярен вьв форума.

И на мен ми е неприятен. Особено в случаите, когато темата е наистина сериозна. Изобщо,  форумният жаргон е отделна голяма категория  за изразни средства и начини. (Доста от тях бяха вече споменавани и ми дойде много отрезвяващо ). Много се шири и е заразен.  Crazy 
Разбрах, че съвсем не съм сама в чувствата, които провокира той..

# 1 010
Ох, не можах да се въздържа.

"Да му/им споделя".  Не е лошо да се научим как правилно  да използваме "споделям".

Същото  е и с "На 100%" .  Не е зле и тук да престанем да се излагаме.

Който разбрал - разбрал.

# 1 011
Ох, не можах да се въздържа.

"Да му/им споделя".  Не е лошо да се научим как правилно  да използваме "споделям".

Същото  е и с "На 100%" .  Не е зле и тук да престанем да се излагаме.

Който разбрал - разбрал.

Не е честно така. Кажи правилните изрази, моля!

# 1 012
Защо се дразните от ''в смисъл''? Ако не разберете какво ви казват, обясняват ли да питаш какво има предвид говорещия, използвам същата фраза на английски. На български вече ме е страх...
     Дразни паразитното ползване на фразата. Когато присъства в почти всяко изречение и се употребява без причина, разговорът се превръща в мъчение. Днешното "в смисъл" замени предишното "нали" и "значи" - все паразитни изрази, употребявани от хора с беден речник, проблем с концентрацията или страдащи от логорея (по мои наблюдения).

# 1 013
  • София
Аз искам да питам, граматически правилно ли е да се каже - "Усмихна ме"?
Еди какво си ме усмихна?
Не е ли правилно да се каже - Еди какво си ме накара да се усмихна?
Не ми звучи добре първото, някак ми е изкуствено.

Ооо, не знаеш ли, това е позитивисткото пожелание!

# 1 014

И на мен ми е неприятен, бих добавила и "Който каквото сам си направи…"

# 1 015
фразите които мразя
"Тъй ли ми не знаех " за нещо което идеално знае и се правят на идиоти и си държат информацията за себе си сякаш ще им открадна хляба с нея, понякога наистина ме е яд на такива хора
"Не си се постарала достатъчно" ами да не съм машина робот или извънземен човек съм не съм перфектна
"Офффф" "Уф" "Пъф" и всякакви други с което искат да кажат омразна ми, не ми е добре ,не ме занимавай
мразя фразите които ме карат да казвам "еми няма угода значи , каквото и да направиш все ще има недоволни "
Фразата която понякога ме дразни е "ами ти си знаеш най добре " да аз си знам най добре ама ако исках да чуя тея думи изобщо нямаше да ти споделям
"Само глупости мислиш само простотии са ти в главата не можеш ли да се занимаваш с нещо друго" аз съм студент кажа ли нещо за семейство бебе излизане извън бг веднага почва да ми се вика и да заявява тая реплика

# 1 016
"Е, ама ти си си най-добре!" обичат да казват колегите на работа  Laughing Малко се дразня, особено когато съм затрупана с работа.

# 1 017
  • София
"Е, ама ти си си най-добре!" обичат да казват колегите на работа  Laughing Малко се дразня, особено когато съм затрупана с работа.
Добавям "'еех кой е като тебе, цял ден лежиш" - примерно.  Ама защото ми е било лошо или съм с високо кръвно ,но това кой го зачита! Или решила съм веднъж в годината да отида на спа и веднага ще се намери някой да ми каже " еех живот си живееш ти" ," лесно ти е на теб"  Grinning

# 1 018
Сега се сетих.
Много ме дразнят два израза:

"Щракаш с пръсти" Twisted Evil- много чалгарско и просташко, направо циганско ми звучи! Twisted Evil

и

"Едикойси какво прави, бърка си в носа?" Sick Sick Sick

# 1 019
Дразни ме "Яко зарибена" или "Яко съм зарибен". Имам познат, който много обича да го повтаря. Независимо за какво се отнася.

Общи условия

Активация на акаунт