Фраза, която мразя

• 1 217 982
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 1 095
  • София
"Сакън" - доста се използва във форума  и не само.  Sick
"Т*шак ли си правиш с мен?" -  Thinking

# 1 096
  • SF
Към преценям, оценям, пазаря задължително добавям и "отмарям", "измарям" и "умарям се", също и "изтървам". Това не са фрази, а диалектни думи.

# 1 097
Към преценям, оценям, пазаря задължително добавям и "отмарям", "измарям" и "умарям се", също и "изтървам". Това не са фрази, а диалектни думи.

Диалектни думи са от един обособен район, но нали миграцията напоследък е толкова разпространена, че където седна и стана, все за преценяне на едно или друго чувам! В този ред на мисли, "сложни" фрази от сорта: "Аз/ние преценям/е кое е правилно!", са ежедневие за мен. За пазаренето (разбирай пазаруването) не ми се подхваща темата!

# 1 098
  • SF
Дори и по телевизията вече преценят и отмарят....
Много фолкпевици идват от източните краища на страната, а те бяха (или още са) много модерни за подражаване и така наложиха "стил".

# 1 099
Сетих се, че масово се употребява изразът "Издразних се," Издразни ме еди кой си" Нека филолозите се произнесат, но все си мисля, че по - правилно е  "дразни ме, подразни ме някой си"?

А също и печа сладкиш, правилното е пеКа.  Последното, мисля, не е и диалект, а...

# 1 100
Дори и по телевизията вече преценят и отмарят....
Много фолкпевици идват от източните краища на страната, а те бяха (или още са) много модерни за подражаване и така наложиха "стил".

Селянизация, селянизация "Come on baby this is what you need!"

# 1 101
Сетих се, че масово се употребява изразът "Издразних се," Издразни ме еди кой си" Нека филолозите се произнесат, но все си мисля, че по - правилно е  "дразни ме, подразни ме някой си"?
Коректен си е изразът "издразних се", не е грешна употребата му.

# 1 102
Сигурно вече е коментирано, но ме дразнят думи като "облякан" и "натокана". И придобилите много популярност напоследък изрази "уникален човек", "той/тя е много обран/а", "той/тя е себе си". Последните особено често се повтарят при коментарните студиа на разни реалити програми. Имам чувството, че всички говорят едно и също, като се наредят там да се надвикват... Laughing

# 1 103

А също и печа сладкиш, правилното е пеКа.  Последното, мисля, не е и диалект, а...

или- "пекана" чушка
 Sick

# 1 104
Масова практика по пазарите - вземи си от пипера, краставицата МИ е много хубава, доматът МИ е много зрял...Въобще всичко, което ИМ е #2gunfire

# 1 105
  • София
Дразни ме когато някой употребява " меши" вместо "меша" . Знам ,че е диалект ,но тъпото е ,че съм го чувала от кореняк Софиянци и ми е много смешно... Мразя някой да ми се меши в живота  ooooh!

# 1 106
Ето сетих се за още нещо:
Как се е накурвила/ натокала!  ooooh!
Баче, бачинката, и другите му производни

# 1 107
Строго погледнато, и "меша" не е правилно, правилните форми са "меся/ намесвам/ смесвам".

# 1 108
Строго погледнато, и "меша" не е правилно, правилните форми са "меся/ намесвам/ смесвам".

На "смесвам" значението е съвсем друго. Иначе да, правилната форма на глагола е меся, а не меша.

# 1 109

Peace

Накурвила ми звучи ужасно! Sick
Това за нещо положително ли се брои? Shocked

Общи условия

Активация на акаунт