Фраза, която мразя

• 1 217 980
  • 20 286
  •   3
Отговори
# 1 200
  • София
 Привет!  Simple Smile Хубава тема! Hug
Много се дразня от широко скроен, отпреде, отзаде, много еродиран и определения като вече за нищо не ставаме, то нашето вече се знае и пр.

# 1 201
  • SF
"В смисъл" е новото "сиреч" и "демек".

Аз пък не мога да понасям модерното "брожение". Леле като чуя, че някой правел брожение...

# 1 202
  • Варна
Какво значи "шотирвам"?
На "ерОдиран" всички се дразним.

# 1 203
  • София по рождение
Какво значи "шотирвам"?
На "ерОдиран" всички се дразним.

Joy Joy Joy

# 1 204
  • София по рождение
Ааааа, "демек" не закачай! Stop Sunglasses
Типична северозападнала доста често употребявана дума. Hug

иначе е турцизъм, аз много ги мразя

# 1 205
Здравейте, мами! Извинете, че нахлувам в темата, ама и аз да си кажа мъката - изключително ме дразнят неграмотностите от типа: маркирВам, фантазирВам, простирВам, шотирвам, чекирвам, санирвам, паркирвам... както и напримерно и попринципно. Обаче -ВАМкането просто ме изкарва от кожата! ААААА!

Не знам какво е шотирвам, но заедно с попринципно ми звучи много добре!  Joy Joy

# 1 206
Здравейте, мами! Извинете, че нахлувам в темата, ама и аз да си кажа мъката - изключително ме дразнят неграмотностите от типа: маркирВам, фантазирВам, простирВам, шотирвам, чекирвам, санирвам, паркирвам... както и напримерно и попринципно. Обаче -ВАМкането просто ме изкарва от кожата! ААААА!

Не знам какво е шотирвам, но заедно с попринципно ми звучи много добре!  Joy Joy

Може би шотирва топка, попринципно шутирВат футболистите, ама знам ли Rolling Eyes Да се включи violetka89 , ако е на линия!

# 1 207
Щерката/ синковеца, без местоимение; моя/моЙта – за партньор Sick Тези изрази, използвани от образовани хора, звучат още по-отвратително!

# 1 208
Не знам дали и друг го дразни, тъй като все още не съм изчела цялата тема, но изразът "Не знам, ти си знаеш." ми лази по нервите. Чувствам, че когато споделяш с някой или обсъждаш нещо с някой и той завърши с този израз, все едно плюва на разказите и цялата ти персона.  Banghead

# 1 209
В една съседна тема си говорят за шутиране, това ми хрумва в момента.

# 1 210
Щерката/ синковеца, без местоимение; моя/моЙта – за партньор Sick Тези изрази, използвани от образовани хора, звучат още по-отвратително!

Не разбрах точно кое те дразни. Мойта/твойта? Разговорен български.... Съвсем нормално е да се използват неформално в разговор.

Щерката/синковеца и аз не ги харесвам/употребявам, но допълнението "без местоимение" ме обърква. Би ли пояснила?

# 1 211
  • София
За мойта /моя , аз те разбрах и мен много ме дразнят.

# 1 212
Нямам логично обяснение, но когато чуя израза "спретвам вечеря" ми се иска да скоча от някъде.

И аз. Писах го вече в темата.

Ей... много неприятни са ми тези турцизми. Така се връщам в темата "Фраза, която мразя".
Предпочитам западните им синоними  като "супер" и от десена. Почти нямам хора около себе си, с които да се похвалим с "Ашколсун!".
Мога да го вкарам в употреба, когато искам да се шегувам или като закачка.

Ненавиждам турцизми. Twisted Evil

И сега се сетих за така омразното "Мараба"! Sick
В българският има турцизми, за които дори не си подозирала, че са такива  Mr. Green.
Перде, тенджера, чорап, кибрит...

# 1 213
Не е точно да мразя, но например примоция, като някаква шеговита форма на промоция нито ми е шеговитa , нито ми е благозвучнa.

Синковеца, щерката, мъжо, мойта, моичкия и други нарицателни за най-близките също ги недолюбвам.

За мразене - мразя "де факто" като вметка на всяка втора дума.

Бухам ми е доста противна дума, употребяват я често в готварския - "бухам във фурната".

# 1 214
За мойта /моя , аз те разбрах и мен много ме дразнят.

Сега и аз разбрах.

Общи условия

Активация на акаунт