Фраза, която мразя

• 1 217 939
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 1 305
Аз казвам- да по4ива в мир. Или- съжалювам за загубата.

# 1 306
"Моите съболезнования"
Това е израз, който мразя не само заради повода свързан с него.
Банален, изтъркан и нищо не значещ, поне за мен!

А какво трябва да се каже при такъв тъжен повод?

Една прегръдка безсловесна е по-добре от празнодумие (поне за този, който  наистина тъжи).

# 1 307
"Моите съболезнования"

А какво би използвала вместо този израз когато става дума за не особено близки?

# 1 308
"Моите съболезнования"

А какво трябва да се каже при такъв тъжен повод?

Една прегръдка безсловесна е по-добре от празнодумие (поне за този, който  наистина тъжи).
Ако човекът е пред теб и ти е близък - да, иначе ми се струва дори неподходящо.

# 1 309
Ненавиждам обръщението "бе жена", дразни ме "хубав ден" (вместо "приятен"),"Как е детенце" вместо членуваната форма, "обрано" вместо например "сдържано, семпло"...

# 1 310
Вече писах обаче се сетих за още нещо
Дразня се когато в разговор се използва
"Твоята жена ...
"С жената ...
"Жената да ...
 а не сме женени , не, че не искам да сме ,но не сме и не се чувствам добре когато го кажат , може да звучи тъпо ,но на мен не ми харесва
И другото
"Като родиш ще ти дойде акъла в главата , десет пъти по лоши от тебе да бъдат ако може и две да са , да видиш колко е хубаво тогава"

# 1 311
  • UK
Страшно ми е тъпо да се използва "моят" за мъжа/съпруга на някоя жена. "Моят се прибра от работа". Аналогично за "жената": "Казах на жената"/"Как е жената, слуша ли?"  #Cussing out

# 1 312
Вече писах обаче се сетих за още нещо
Дразня се когато в разговор се използва
"Твоята жена ...
"С жената ...
"Жената да ...
 а не сме женени , не, че не искам да сме ,но не сме и не се чувствам добре когато го кажат , може да звучи тъпо ,но на мен не ми харесва
И другото
"Като родиш ще ти дойде акъла в главата , десет пъти по лоши от тебе да бъдат ако може и две да са , да видиш колко е хубаво тогава"

Аз използвам "жена му", когато става въпрос за дългосрочен партньор, независимо дали има подпис или не, защото за мен е неутрална дума, която не означава строго само "съпруга". Точно в този форум съм чела, че неподписали, които биват наричани "приятелки/гаджета" се дразнят, защото го намират за неуважително и непризнаване на отношенията им, равнопоставени на тези на подписалите.

Та, така де, как да разбере човек какво да казва, така щото да няма засегнати?

# 1 313
Аз казвам "мъжът ми",а понякога дори и "съпругът ми",без значение,че нямаме подпис..заедно сме от 17 години с дете на 7 години и остана да кажа "гаджето ми"...  Mr. Green

# 1 314
Аз казвам "мъжът ми",а понякога дори и "съпругът ми",без значение,че нямаме подпис..заедно сме от 17 години с дете на 7 години и остана да кажа "гаджето ми"...  Mr. Green

По-точно ще бъде "партньорът ми" или "бащата на детето ми".

# 1 315

По-точно ще бъде "партньорът ми" или "бащата на детето ми".
това е още по тъпо...

# 1 316
  • Другата България
Аз имам една префърцунена колежка, смеем се с нея всеки ден.
Има мъж от 10 години, не са подписвали, но живеят заедно, общ дом, ала-бала. Две деца, едното на 9, другото на 3. И онази като говори за него казва "моя приятел" Rolling Eyes Sunglasses. Смех, смех.....

# 1 317
  • ту тук, ту там
Ако щете вярвайте, това е една от малкото причини, поради които един ден бих склонила да сключа брак - да не се чудя как да наричам половинката си и да не се налага да казвам "мъжът ми"!

# 1 318
В продавалник - дрешки за гъзар,гъзарски панталонки,рокля за принцеса
Във фейсбук цялата простотия с " чувстам се луда глава" или "чувствам се емоционално"
Съкращения като бнд,мм,педи

# 1 319
Ако щете вярвайте, това е една от малкото причини, поради които един ден бих склонила да сключа брак - да не се чудя как да наричам половинката си и да не се налага да казвам "мъжът ми"!

Да ти имам грижите! Какво пречи да му кажеш името просто?

Общи условия

Активация на акаунт