Фраза, която мразя

• 1 217 943
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 1 515
Не се бях замисляла! Хм, а колко много съм "входирала", "входирали" са ми и на мен. Добре, че не "изходираме", а изпращаме и издаваме. ooooh!

# 1 516
Внасяйте и подавайте, Херц, внасяйте и подавайте!  Peace И бойкот на лексикалното богатство на пленарната зала.

# 1 517
Ти го подаваш или внасяш, а съответния служител го завежда или регистрира. И мен ме вбесява "входирам", "входирано".

# 1 518
Хърмаяни, благодаря, че внесе яснота по въпроса. Аз само съм внасяла досега.  Simple Smile Дано някой, който използва омразната дума, чете тук и престане.

# 1 519
Не бях срещала "входирам". 
Но се сетих за "изхождам".

# 1 520
Входирането дойде от входящия номер, според мен.

# 1 521
детето ми наскоро направи 1г.  Simple Smile, не ме вълнува, че крокодилът не се е адаптирал  Mr. Green, но като гледам как се изкривява речника на другото й внуче и се вбесявам  Close (а иначе много добре знае правилния израз, използва го този нарочно, уж бил "по-игрив")

# 1 522
 "Детенце какво каза", "Детенце как е", примерно... Whistling

# 1 523
  • UK
А "детенце учи в СУ" как ти звучи? Simple Smile

# 1 524
Мамин Жорко с незаверения семестър ли?  Joy От коя тема беше тази случка?

# 1 525
  • UK
Не знам, аз в Смешките го четох Simple Smile

# 1 526
Също и когато някой каже бикина, вместо бикини, това е като клещи, няма единствено число..

# 1 527
  • до една звездичка
Ааа, и "дънка" също!  Joy
Една ластична дънка ми предлагаше на мен един продавач и то с накава завидна увереност и n на брой повторения и натъртвания на думата, че без малко да успее да ме накара да се замисля за еманацията на единственото в множествено число... Laughing  Wink

# 1 528
Също и когато някой каже бикина, вместо бикини, това е като клещи, няма единствено число..
Как да няма единствено число?  Twisted Evil Бикини е гащи и сутиен, пък бикина - само гащи.  Laughing

# 1 529
Така е. Grinning
Бикини са двете части. Правилно.
Но в БГ вариант само гащите са в т.ч. Wink

Общи условия

Активация на акаунт