Фраза, която мразя

• 1 218 064
  • 20 286
  •   2
Отговори
# 1 665
... фъф, фъпреки, свера, гарсИОнера, абсилютно, джус /вм. сок/...
Но най-докарващото ме до потрес е 'по между другото' Sick

# 1 666
  • София
hahaha hahaha hahaha голямо ДА Crazy Sick

# 1 667
  • София - Варна

Много интересно, Джули, благодаря, усмихна ми следобеда с това писмо!
...
И как точно ти го усмихна следобеда при положение, че в българския ни език няма такъв израз? Ужасно дразнещ израз - усмихна ми деня, вечерта или направи ми деня, вечерта, пр.

е как така да няма такъв израз   newsm78 - това е афоризъм "Ако се събудиш с усмивка, денят ти ще бъде усмихнат".   В.Константинов
Те, учителите по математика и по ИТ, не са свикнали с метафоричен език. Laughing

Аз пък мисля, че тук обърка афоризъм с метафора. Simple Smile
Иначе като цяло си права за метафорите, поезията, граматиката... Може и да не се спазват стриктно правилата, разбира се.

# 1 668
  • София

...
И как точно ти го усмихна следобеда при положение, че в българския ни език няма такъв израз? Ужасно дразнещ израз - усмихна ми деня, вечерта или направи ми деня, вечерта, пр.

е как така да няма такъв израз   newsm78 - това е афоризъм "Ако се събудиш с усмивка, денят ти ще бъде усмихнат".   В.Константинов
Те, учителите по математика и по ИТ, не са свикнали с метафоричен език. Laughing

Иначе като цяло си права за метафорите, поезията, граматиката... Може и да не се спазват стриктно правилата, разбира се.

Не мисля, че бъркам афоризъм с метафора - нямат нищо общо: http://bg.wikipedia.org/wiki/Афоризъм

# 1 669
  • София - Варна

...

Не мисля, че бъркам афоризъм с метафора - нямат нищо общо: http://bg.wikipedia.org/wiki/Афоризъм

ОК, ОК, така изглеждаше просто, защото след коментара с афоризма - изведнъж започна да говориш за метафора. Моя грешка... Извинявам се за което.

# 1 670
Скрит текст:

...

ОК, ОК, така изглеждаше просто, защото след коментара с афоризма - изведнъж започна да говориш за метафора.
Моя грешка... Извинявам се за което.

Мен пък ме дразни обърнатия словоред.   hahaha

# 1 671
Човек трябва да внимава, да не си надскочи компетенцията, особено при виртуалното общуване с непознати, и не само виртуално Peace .
Дразни ме "абитЮрент", сетих се, като видях по-горе гарсИОнера-та #Splat  smile3538 #Splat

# 1 672
Човек трябва да внимава, да не си надскочи компетенцията, особено при виртуалното общуване с непознати Peace .
Дразни ме "абитЮрент", сетих се, като видях по-горе гарсИОнера-та #Splat  smile3538 #Splat
натурален акт, ефектирах се  hahaha

# 1 673
"ИнтелЕгентен" newsm19

# 1 674
 Crazy "ти си знаеш" ми напомни за: свекървата ми дава наставления за детето, след които следва "чуваш ли?"  Mr. Green

Joy  съжЕлявам

# 1 675
# 1 676
Хелоу, правописната тема е малко по-надолу.  Laughing И аз не обичам да чета правописни грешки.  Mr. Green

# 1 677
Човек трябва да внимава, да не си надскочи компетенцията, особено при виртуалното общуване с непознати Peace .
натурален акт, ефектирах се  hahaha
А аз съм чувала инфектирах се, за афекта Crazy

# 1 678
  • София - Варна
Човек трябва да внимава, да не си надскочи компетенцията, особено при виртуалното общуване с непознати, и не само виртуално Peace .

Не знам защо е тази враждебност. Явно не обичате да ви се опонира дори минимално. Човек да не може да си изкаже мнението без страх, че някой ще го заяде.
Просто обясних защо "усмихна ме" не е правилно от граматическа гледна точка след като видях как нападат Лиляна, но и защото споделям нейното мнение в случая. Разбира се, веднага ми опонираха, че ставало дума за метафоричен език. 
След това направих грешка, извиних се на july1993.

Цитат
Мен пък ме дразни обърнатия словоред.   hahaha

Българският език не е с фиксиран словоред. Това добре го знаете. Въпрос на личен избор и стил (ако изобщо може да се нарече така) е с какъв словоред ще бъде изписано дадено изречение. Ако всяко второ изречение е набухано с обратен словоред, ще е дразнещо, особено при формално общуване. Но всеки пише някак си. Тук не мисля, че е формална средата.
А има и такива понятия като тема и рема...
Явно трябва да си следя всяко изречение, да пиша само с прав словоред Grinning Grinning , защото за най-малкото се хващате... и за да не си надскачам компетенцията... 

Надявам се постът ми да ви усмихне. Wink Stuck Out Tongue Praynig

# 1 679
Африканчо, това не се отнасяше само за теб, не го приемай лично Peace . Не е враждебност, не става дума за мене, аз не съм специалист. Нито пък държа да съм права на всяка цена Mr. Green , като някои Sunglasses .  Надявам се да ме разбереш Peace .

Общи условия

Активация на акаунт