Фраза, която мразя

• 1 218 061
  • 20 286
  •   3
Отговори
# 1 680
Африканчо, това не се отнасяше само за теб, не го приемай лично Peace . Не е враждебност, не става дума за мене, аз не съм специалист. Нито пък държа да съм права на всяка цена Mr. Green , като някои Sunglasses .  Надявам се да ме разбереш Peace .

И аз се пошегувах. Въпреки че наистина се дразня от "обърнатите" изречения.

# 1 681
Африканчо, това не се отнасяше само за теб, не го приемай лично Peace . Не е враждебност, не става дума за мене, аз не съм специалист. Нито пък държа да съм права на всяка цена Mr. Green , като някои Sunglasses .  Надявам се да ме разбереш Peace .

И аз се пошегувах. Въпреки че наистина се дразня от "обърнатите" изречения.
Е, предположих  Laughing .  Африканчо, много се връзваш, това е просто форум, приеми го като място за забавления, не за "размахване на пръст" tooth . Сега трябва да си ме разбрала вече Naughty newsm08

# 1 682
  • София - Варна
Да, да, няма проблеми. Simple Smile Не съм писала по форуми, вероятно грешката е в моя телевизор.  Crazy

А за словореда: наистина пиша често с обърнат словоред когато не се старая. Така ми идва. Не намирам нищо лошо в това, че ви дразни. Просто помислих, че го казвате във връзка с горния ми пост към july1993, затова отреагирах...
Мани, верно много се връзвам. Grinning Grinning Grinning Още повече след kikamora. Grinning

Е, няма да спра да си изказвам мнението в случаи като "усмихна ме".
Не искам да се приема като "размахване на пръст", далеч съм от идеята да ви размахвам пръсти, хахаха. Явно и от моя страна е прозвучало така, не знам защо...

Единствено постът ми към july1993 беше грешка... но другите си ги смятам за ОК, просто излагах мнение.

Айде спирам с обясненията. Grinning

Последна редакция: ср, 15 апр 2015, 02:28 от afrikancho

# 1 683
И аз обръщам словореда или започвам изреченията с думи, за които са ме учили че не бива. Mr. Green
По този начин като че ли подчертавам някои неща, понеже в ежедневието често съм иронична, саркастична... За изразителност. Thinking
Явно ми е станало навик, макар че тук пазя поведение. Mr. Green Чак аз се дразня от себе си, често се усещам и редактирам, но не винаги.
Думи/фрази рядко ме дразнят, вбесява ме по-скоро глупостта зад тях, когато случаят е такъв.

Сетих се! И пак  е от форума: "Привет, мами!" употребено не само в "детските" теми, а навсякъде... ooooh! Чак да го мразя - няма за какво, но ми е дразнещо.

# 1 684
И аз обръщам словореда или започвам изреченията с думи, за които са ме учили че не бива. Mr. Green

Аа,  не, щом не говориш като учителя Йода, не се брои yes.

# 1 685
Фръчвам тази грамота... вместо връчвам  ooooh! Втрещих се, защото беше изказване от кмета.

# 1 686
"Ценичен",  "ценик" #Crazy . Неволно слушах днес чужд разговор навън.....
Много ме дразни и  "мЕрише"  smile3515

# 1 687
  • София
ДойдЕха - често го чувам. Close
Както и изрази като този:
Цитат
донадих си 9 лв. и си купих...

Последна редакция: чт, 16 апр 2015, 02:23 от july1993

# 1 688
  • Ямбол
А за "Пазаржик" чували ли сте?

# 1 689
Дааа, и за Жип, Жапанки, Жисием! hahaha hahaha hahaha

# 1 690
На мен обърнатия словоред ми допада, стига да не се прекалява. Това е едно чудесно качество  на езика ни.  Можем да сме толкова гъвкави и изобретателни в нюасните. Стриктното позициониране на думите в някои езици понякога ме влудява.
Но, всяко нещо -с мярка.  Simple Smile
Да споделя едно разочарование. Тук, във Форума срещам много често думата ' кифла' като дума за определен тип момичета/жени.
А аз на моето дете, като беше бебче, все му казвах 'кифличка', някак отвътре ми идваше като мило и нежно обръщение... Confused
Тогава още не беше излязъл този жаргон за Кифлите. Crazy

# 1 691
и Кържали

# 1 692
Да. Също за "междучастие" и за "бендзиностанция".

# 1 693
И за инджексия! Laughing

# 1 694
  • София
Темата е изключително забавна  Grinning 
Една част от фразите, за които сте писали, че мразите и аз ги употребявам и съответно не ме дразнят, други чувам (прочитам Wink ) за първи път. Прави ми впечатление, че не малко хора пишат "Еми" вместо "Ами"..., също така една моя приятелка казва "Аз щеше да направя ... нещо си", вместо "Аз направих ... нещо си", но това мисля, че е вид диалект от Благоевградския край (тя е от там някъде).
Обърнатият словоред на мене също ми допада, стига да не се прекалява, забавно е Simple Smile
Между другото (не ми се рови), да попитам, как е правилно - "на мене" или "на мен", от сутринта си го мисля и не мога да реша.

Общи условия

Активация на акаунт