Фраза, която мразя

• 1 218 081
  • 20 286
  •   3
Отговори
# 1 695
  • Ямбол
...
Между другото (не ми се рови), да попитам, как е правилно - "на мене" или "на мен", от сутринта си го мисля и не мога да реша.
И двете са правилни.

# 1 696
  • София
Благодаря   bouquet

# 1 697

добавям Казълнък   /а града е Казанлък/

# 1 698
поДпълвам

# 1 699
ГардероПи.

# 1 700
ЕУ паспорт вместо ЕС паспорт ми бърка не в очите, а зад очите направо.  Mr. Green Само тук го срещам, и понеже е само в постовете на една съфорумка, която много уважавам заради смислените, премерени, добронамерени и винаги ценни мнения, дори не мога да го кажа на съответното място.  Laughing

# 1 701

добавям Казълнък   /а града е Казанлък/
Точно щях да пиша това  hahaha
Зип вместо цип ме дразни много.

# 1 702
Мен ме дразни, когато някой ми каже: "има време", въпреки че е граматически и правописно напълно правилен израза Simple Smile

# 1 703
ЕУ паспорт вместо ЕС паспорт ми бърка не в очите, а зад очите направо.  Mr. Green Само тук го срещам, и понеже е само в постовете на една съфорумка, която много уважавам заради смислените, премерени, добронамерени и винаги ценни мнения, дори не мога да го кажа на съответното място.  Laughing

Защо не може EU или визираш конкретно побългаряването?

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2664229/Half-million-EU- … live-Britain.html

# 1 704
Софи, разбира се, че нямам проблем с EU passport, все пак всички сме с такива от 2007г. насам.  Laughing
Просто ми е неприятно да чета ЕУ вместо ЕС в текст, написан на български. Но пък текстът е информативен, така че голяма работа на кого как му е удобно да пише във форума. Мен ме дразни на съвсем първично ниво, а за капак ми е неудобно, че ме дразни, защото никак не обичам правописните полицаи, какъвто се явявам в случая.  Laughing

Последна редакция: пт, 17 апр 2015, 03:24 от Nickkie

# 1 705
Софи, разбира се, че нямам проблем с EU passport, все пак всички сме с такива от 2007г. насам.  Laughing
Просто ми е некомфортно да чета ЕУ вместо ЕС в текст, написан на български. Но пък текстът е информативен, така че голяма работа на кого как му е удобно да пише във форума. Мен ме дразни на съвсем първично ниво, а за капак ми е неудобно, че ме дразни, защото никак не обичам правописните полицаи, какъвто се явявам в случая.  Laughing

Аз, като една "умница", прочетох European Union (ЕУ), vs. ЕС (European Community) и затова се замислих. Разбрах.  Laughing

# 1 706
  • София
Мен ме дразни, когато някой ми каже: "има време", въпреки че е граматически и правописно напълно правилен израза Simple Smile
И мен ме дразни . Аз съм супер организирана и нещо , като съм решила ,че трябва да се оправи и някой казва "има време"  Laughing
Или последно време засичам "компа" вместо "компютъра" и малко ми е неприятно да го чета...
Вчера заслушах едни тинейджъри как говорят ,седяха до мен.
Всяка трета дума се изговаря на английски език ,говорят с много съкращения , едвам изтърпях да ги слушам. Не знам моя син ако ми заговори скоро така ... Rolling Eyes

# 1 707
  • София
На пожеланието "хубав/а  ден/вечер" мъжът ми обикновено отговаря: Да, ей сега ще се снимам с нея.
Защо заменихме приятен с хубав, и то в повечето случаи го казват жени.
Същото е и с усмихна ме и направи ми деня - за първото не съм сигурна, но второто е буквален превод от английски и звучи доста превзето. Демек, ползваме езици, р'ираш ли.

"влезна" "излезна" и други подобни шопизми ме дразнят, въпреки че съм тукашна. Старая се да избягвам "правиме" "говориме" и други подобни, особено след като съм слушала премиера по телевизията.  Grinning
Викам е просто... обривам се от него, когато не е в прекия си смисъл. Да, традиционен шопизъм е, но не трябва да се използва от хора с претенции за интелигентност.
И фаворитът ми в писането - "еми". Коя е тази Еми и защо започвате изреченията с нея?  Laughing
на макс или на мах също са досадни, ако се използват непрекъснато.
Прочетено из нета като отговор на реклама:
"Температура на макс, блоки на макс, втрисане на макс... " - кой е тоя Макс и защо ни занимават с неговите болежки?

# 1 708
  • София
ЕУ паспорт вместо ЕС паспорт ми бърка не в очите, а зад очите направо.  Mr. Green
Признавам, грозно е да се пише така. Правя го от лек мързел  Embarassed  да не превключвам между кирилица и латиница. Не че не е логично да го напиша на чист български. Нямам логично обяснение и си давам сметка колко може да е затруднително четящият да ме разбере. Така пиша и УК вместо Великобритания или UK, ще спра  Embarassed

Много е детинско, но с определени хора през деня си драсваме с кирилски букви глупости на английски, помня от къде тръгна и толкова беше смешен поводът, че ни остана в репертоара, но ще си го пазя само за тези случаи.

# 1 709
"Розаво", "Бежаво", "голями", "бяли" Close

Общи условия

Активация на акаунт