Фраза, която мразя

• 1 219 209
  • 20 286
  •   2
Отговори
# 1 935
Виж, Таис, в интернет всеки може да провери, ако можеш нещо да обясниш Сам, със своите знания, тогава мнението има стойност Peace . А, и вече казах, че не ми харесва, дори да има такава форма.

# 1 936
  • UK
Ами те са ти обяснили, че са две различни думи.

# 1 937
  • София
Винаги ме дразни, като слушам спортни предавания по радио и телевизия, клубЪ, клубЪ... Close

# 1 938
Това не пречи да ме дразни едната  Crazy
Мен "сменявам" не ме дразни, но не съм тръгнала да убеждавам някого, че си е правилно, пък дори и поостаряло.

# 1 939
  • UK
Беше изредила няколко подобни думи, останалите от които бяха грешни. Нормално е да предположим, че и тази те дразни, защото мислиш, че е грешна.

# 1 940
Това не пречи да ме дразни едната  Crazy
Мен "сменявам" не ме дразни, но не съм тръгнала да убеждавам някого, че си е правилно, пък дори и поостаряло.

Я залепи едно мУхито  и да видиш как ще спреш да се дразниш.  Laughing

# 1 941
  • София
Виж, Таис, в интернет всеки може да провери, ако можеш нещо да обясниш Сам, със своите знания, тогава мнението има стойност Peace . А, и вече казах, че не ми харесва, дори да има такава форма.

Виж, Ензим, когато ми остане време, ще се свържа с духовете на предците ни, за да ги попитам защо аджеба думата има 2 форми. Обещавам после да ти предам обяснението. Дотогава обаче, ще трябва да се задоволиш с правописния речник, който за наше щастие, е наличен и онлайн.

Изредила си няколко грешни думи, съвсем естествено е да си помислим, че смяташ и тази за такава.

Софи е права, пиенето ти е малко  Laughing

# 1 942
  • София

Виж, Ензим, когато ми остане време, ще се свържа с духовете на предците ни, за да ги попитам защо аджеба думата има 2 форми. Обещавам после да ти предам обяснението. Дотогава обаче, ще трябва да се задоволиш с правописния речник, който за наше щастие, е наличен и онлайн.

Изредила си няколко грешни думи, съвсем естествено е да си помислим, че смяташ и тази за такава.

Софи е права, пиенето ти е малко  Laughing
Верно ли? Както се изразяват някои (не че и тоя лаф не е дразнещ). Човек ще реши, че тук се надприказват пияндурите. hahaha Че чак и с духовете на предците приказват. Joy

# 1 943
  • Там, където ме обичат
Не успях да видя дали вече е споменато,
но напоследък често чувам за паркирВане. Направо ме побърква.

# 1 944
В този ред на мисли употребата на "комп" вместо компютър е също дразнеща. БГ вместо България
Използвам ги когато ме мързи да изписвам цялата дума.  Peace

# 1 945
В този ред на мисли употребата на "комп" вместо компютър е също дразнеща. БГ вместо България
Използвам ги когато ме мързи да изписвам цялата дума.  Peace
Това ме подсети,че баба ми казваше "телевис" вместо телевизор и когато и правехме забележка тя отговаряше: какво ще го телевизорем, по лесно и било така .

# 1 946
не понасям ''мома'' , ''женица'' и подобни , винаги са изречени от жени , с което иронизират други жени ...

# 1 947
не понасям ''мома'' , ''женица'' и подобни , винаги са изречени от жени , с което иронизират други жени ...
Да, изречено иронично дразни. Но съм го чувала и много пъти като израз на съжаление, без ирония, не само от жени, от мъже също. "Женицата" , "човечецът" - когато съжаляваш някого за напразните му усилия, примерно. Но "мома" ме дразни много  Close , то сякаш винаги е пренебрежително  Laughing .
 А "момиче" започва все повече да ми харесва с годините, независимо от контекста Laughing .

Последна редакция: сб, 09 май 2015, 14:25 от Ензим Мохито

# 1 948
  • Там, където ме обичат
повече ме дразни "женка" изречено от мъж.

# 1 949
повече ме дразни "женка" изречено от мъж.
  Joy Това го бях забравила, от трети клас май не съм го чувала, момчетата наричаха момичетата "женки"  Joy , от възрастен мъж не съм го чувала, засега hahaha . Дразни ме "женски" вместо "жени" .

Общи условия

Активация на акаунт