Фраза, която мразя

• 1 219 157
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 1 995
  • София
Аз обичам горницата и долницата да са ми различни, ако пък са и дънкени направо ставам безсмъртна  bowuu

Чувала съм като комплимент "Тази е голяма точилка" , явно е с произход от "наточена"  Grinning Обаче си мисля тогава от "натокана" може ли да се каже "Тази е голяма токачка"  Thinking Laughing
Направо в десетката! Grinning

# 1 996
  • Варна
В "натокана" има голям психологически смисъл, който не улавяте. Смешно-не смешно, има точен нюанс.

# 1 997
Мразя като чуя ... лапето ( идва от хлапе) ... Sick

# 1 998
  • София
В "натокана" има голям психологически смисъл, който не улавяте. Смешно-не смешно, има точен нюанс.
Е светни ни, де! Изписахме пет страници за това. Grinning

# 1 999
  • Варна
Е светни ни, де! Изписахме пет страници за това. Grinning
"Направена", нагиздена жена, но се употребява с лека насмешка, хумористично някак.
Не ми стигат думите за по-точно обяснение, но аз си го усещам. Blush
Не е задължително да се кискаш на въпросната жена, може и да ти е близка и да го казваш с обич, но с насмешка.

# 2 000
Напротив, улавяме го, чудехме се за етимологията.

# 2 001
  • Варна
Тук трябва да се произнесе специалист по речта!

Интересно ми стана как улавяте нещо с точност, когато не ви е в речта, а сте го чули в трамвая?

# 2 002
  • София
+1.  Мисля, че всички сме наясно със значението и подтекста, който се влага. Чудехме се що се отнася до произхода на думата - има ли нещо общо с наточена , с токачка  Grinning или пък може да е нещо общо с токчета ... Thinking

# 2 003
  • Варна
Когато човек е предварително раздразнен от нещо,  нямам смисъл от обяснения, май  Peace
Въпросният Пацо си го спомням много бегло и предполагам не го имате за инстанция. Laughing От преди това въпросната дума я има.

# 2 004
Тук трябва да се произнесе специалист по речта!

Интересно ми стана как улавяте нещо с точност, когато не ви е в речта, а сте го чули в трамвая?
Аз например го улових с точност, защото съм го срещала само във форума и винаги в контекст.
"Натокана и облякана" дразни, защото разкрива определен светоглед и начин на живот, който е неприятен в очите на много хора.

# 2 005
Натокана и наточена чух за пръв път преди няколко години, нямам представа откъде са тръгнали и от колко време всъщност ги има, но всякак не ми харесват. Иначе съответстващите съществителни са точилка, тупалка, бръмчалка. Мисля, че етимологията и сродството им заслужават цял отделен труд, няма да се справим тук.  Laughing

# 2 006
  • В Космоса
И "кама". Crazy

# 2 007
По темата - Преснемам

# 2 008
Натокана и наточена чух за пръв път преди няколко години, нямам представа откъде са тръгнали и от колко време всъщност ги има, но всякак не ми харесват. Иначе съответстващите съществителни са точилка, тупалка, бръмчалка. Мисля, че етимологията и сродството им заслужават цял отделен труд, няма да се справим тук.  Laughing
Знаеш ли колко съм се чудила защо точно "точилка" и "тупалка"...

# 2 009
Нещо съм изостанала май от модата, ама хич не схващам и много ме дразни като чуя за някой, че бил "машина"...

Общи условия

Активация на акаунт