Фраза, която мразя

• 1 218 950
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 2 460
  • Варна
Де факто. Това като го чуя и съм готова да убивам. Много ми е грозно.

# 2 461
  • София
Уж следя темата от началото, но не си спомням дали е споменато (не изключвам и аз да съм го написала вече). Много, много мразя "в смисъл", използвано няколко пъти в разговор, че дори и в едно изречение.

# 2 462
Уж следя темата от началото, но не си спомням дали е споменато (не изключвам и аз да съм го написала вече). Много, много мразя "в смисъл", използвано няколко пъти в разговор, че дори и в едно изречение.

В смисъл?

# 2 463
  • София

В смисъл?

Шегуваш ли се   Simple Smile.

# 2 464

В смисъл?

Шегуваш ли се   Simple Smile.

Да.  Laughing

# 2 465
  • DE
Хората които използват "в смисъл" са с беден речник и не знаят как да обясняват  Crazy

# 2 466
Ами;
Принципно;
Дефакто;
Фактически
Нали;
В смисъл;

# 2 467
Ами;
Принципно;
Дефакто;
Фактически
Нали;
В смисъл;

Ъъъъ...;
Значи;
т.е.
и всички онези думи и звуци, с които се запълва едно ужасно време в търсене на подходящия израз.

# 2 468
  • София
Цитат
В смисъл?

Шегуваш ли се   Simple Smile.
Цитат

Да.  Laughing

Laughing Тъкмо исках да дам пример, ама не ми се получи вмъкването на "в смисъл" на няколко места в 2 - 3 изречения.

# 2 469
Ами;
Принципно;
Дефакто;
Фактически
Нали;
В смисъл;

Ъъъъ...;
Значи;
т.е.
и всички онези думи и звуци, с които се запълва едно ужасно време в търсене на подходящия израз.

Веднъж ми се наложи да превеждам "на живо" лекция от английски на български; беше ми изключително трудно да намеря точните думи на български, особено професионални, които "де факто"  Wink бях учила само и единствено на английски. Когато попитах приятелката ми за мнение след лекцията ми заяви, че много съм "значи"-ла.  Изобщо не се бях усетила!

# 2 470
Много се радвам, когато чуя "в смисъл", защото повечето хора казват "смисъл", когато всъщност искат да кажат "в смисъл" Laughing Не знам дали въобще осъзнават, че не го казват правилно Grinning

# 2 471
Остави как го произнасят, те така го и пишат.  Confused

# 2 472
Аз не съм чувала някой да казва "смисъл"?
Или не внимавам? Blush

# 2 473
И не си виждала да го пишат? В този форум? А, стига бе...  Laughing

# 2 474
Не съм, честно! Peace
В кои теми пишат така, дай да видя.

Общи условия

Активация на акаунт