Фраза, която мразя

• 1 218 950
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 2 475
О, не мога да цитирам, но почти всеки път вместо "в смисъл" се пише "смисъл", особено от по-младичките потребители.

# 2 476
"В смисъл" е излишна, паразитна дума, та за мен е все едно дали си написал "в смисъл", "смисъл" или "смис" (и така я има  Laughing).

# 2 477
  • DE
И аз не съм срещала "смисъл"  newsm78

# 2 478
  • SF
Аз мисля, че "в смисъл" е най-употребяваният израз в българския език. Чувам го по 100 пъти на ден. Чувам го непрекъснато. Всеки говори абстрактно и пояснява смисъла. Съществува и като въпрос, и като някакво нищо.
- Хайде да ходим там!
- В смисъл?

- Харесва ли ти това?
- В смисъл?

newsm78
Даже много често го чувам като "В смисъл, мм, да." Много ми харесва това, в смисъл, да.

Също мразя, когато някой споделя, оплаква се, възмущава се, дори тъжи пред някого да се повтаря нон-стоп: кво ти пука!, абе я да не ти пука!, абе кво толкова!, абе кво се връзваш!
Ми сигурно има нещо, от което пука, щом се говори за него и се показва отношение. Те са толкова паразитни и машинални тези изрази. Конкретният ми пример е, че моя позната се развежда и споделя с приятелка, че точно в момента й е кофти период, криво й е, мъчно й е, не й е до море. Другата почти нищо различно  не повтаряше освен "абе кво ти пука, бе! Какво толкова, да не си първата, която се развежда! Аз имам поне 20 приятелки, които са разведени вече. Да не ти пука!"

# 2 479
О, не мога да цитирам, но почти всеки път вместо "в смисъл" се пише "смисъл", особено от по-младичките потребители.
Да, и аз често го срещам "смисъл" .

# 2 480
You know what I mean. Направо ме побърква, не съм му в главата, че да знам точно какво мисли, а и той на всеки час си мени мнението ( шеф ми се пада тази личност).

# 2 481
  • ту тук, ту там
И аз не съм срещала "смисъл"  newsm78

Ето пример:
Не сме на по 5 години, а и за подигравки и обиди има опция "Информирай модератор" /почти винаги работи/.
Смисъл? Не за наличието на бутона, а за работата му.

# 2 482
  • София
Прясно:

Цитат
Забравих да вметна,че иначе с очите съм си добре смисъл нямам никакъв диоптър ..

# 2 483
Благодаря!
Наистина не съм срещала.

Ако единият цитат е на АнМари, съм сигурна, че е грешка.

# 2 484
  • На ръба..
Мразя да ме питат К'о стаа..не знам как се отговаря на този въпрос, обикновено казвам нищо, въпреки че не е нищо..

# 2 485
  • София
Хората които използват "в смисъл" са с беден речник и не знаят как да обясняват  Crazy
По-скоро паразитен израз, може би защото е кратък. 2 срички срещу
имам предвид - 4
искам да кажа - 5
Знам доста думи, но несъзнателно понякога го ползвам, може би повлияна от дъщеря си. Но се старая да се редактирам

# 2 486
  • София
Не ми давай наклон на мнението.  Confused

# 2 487
  • Варна/Лондон
''изтипосаш''-що за дума е това?

# 2 488
  • София
''изтипосаш''-що за дума е това?
Че какво й е на думата?

# 2 489
  • Другата България