Фраза, която мразя

• 1 218 929
  • 20 286
  •   2
Отговори
# 2 550
  • Cyberspace
   Имам позната, която гордо нарича дъщеря си "Кралица ... (името й)"
Освен, че албума на детето във фейсбук беше наименуван така, редовно споделяше с абонатите си "Кралица ... вече гука", "Нашата Кралица ... вече казва мама" и т.н. до безкрайност.

Друга моя позната нарича дъщеричката си "котенцето ми" или "на мама катеричката". Не знам, моето подсъзнание ли е сбъркано, но го свързвам с друго.

Иначе и аз като чуя "кусай" и направо  Sick  А неща от рода на "Трябва да питам милото дали му се излиза", примерно, или "С милото имаме годишнина" ме дразнят откакто се помня  Mr. Green

# 2 551
  • София
Изприщвам се като чуя "малката принцеса" за някое момиченце.

Ууууу, и аз, направо ми се повръща. От принц също.

# 2 552
  • ту тук, ту там
Аз принц май не съм чувала. Но моят син се казва Борис и има хора (от не толкова близкото ни обкръжение), които говорят за него и го наричат винаги "цар Борис". Ами не ми харесва. Ако е веднъж-дваж бива, ама постоянно.  Sunglasses
Всъщност всяко от гореизброените ако е с мярка, е допустимо за мен. Проблем ми е, когато се наложи за постоянно, едва ли не в норма се превръща за използващите го. И аз понякога казвам "моят синковец" например, но в определени ситуации, когато следва нещо смешно, забавно, което е казал или свършил.

# 2 553
  • София
Всъщност всяко от гореизброените ако е с мярка, е допустимо за мен. Проблем ми е, когато се наложи за постоянно, едва ли не в норма се превръща за използващите го. И аз понякога казвам "моят синковец" например, но в определени ситуации, когато следва нещо смешно, забавно, което е казал или свършил.

Да, важна е умереността във всичко, както е казал някой древногръцки мислител/философ.
Но реално погледнато - днешните деца не са ли принцове и принцеси? Втора ръка дрехи и обувки не носят, без 2 спорта и 2 езика не минават, следването в чужбина се подразбира от самосебе си...
Аз на моя син му викам фараона покрай Дневници и нощници на Сиромахов - ако сте чели разказа на Клеопатра

# 2 554
  • ту тук, ту там
По тези критерии моят син определено не е принц обаче!  Laughing

# 2 555
Изприщвам се от определенията "пръдла, пикла, дрисла", казано едно такова умилително... Не знам как може да си наричаш доброволно така детето.

# 2 556
И аз не харесвам "принцове" и "принцеси" за деца. Обикновено се употребява или разлигавено-захарно, или иронично-гадно, и двете са еднакво гадни. А в много случаи е като някакво модерно клише, казващият го дори не се замисля, ама понеже така е чувал. Тъпо.

Единствено изключение правя, когато детето е в костюм на принц/принцеса. Как да не го наречеш така? Същото, както ако е маскирано като пират.

# 2 557
  • ту тук, ту там
Да, разбира се, в ситуация в която то реално е принц/принцеса е ОК.

Всъщност, ако трябва да съм честна, аз  доста се умилявам от малки деца и ги наричам с всевъзможни галени имена - сладкиш, прелест, бонбон дори.  Blush
Не съм от хората, които си говорят с малките деца като с възрастни. Но от "малка принцеса" получавам уртикария.

# 2 558
Дразнят ме "Въй, човек...", вместо дадох - дадах, вместо пазарувам - пазаря, пазарим, също и това - туй  Confused

# 2 559
Дразнят ме "Въй, човек...", вместо дадох - дадах, вместо пазарувам - пазаря, пазарим, също и това - туй  Confused
Сетих се за розАво  hahaha
"Туй" ме подсети за тъз, тоз, такваз  Sick

# 2 560
Хаха, да и розаво е досадно. От няколко години живея във Варна, от Плевен съм, където се говори доста по-твърдо от Варна. Все още не мога да свикна на мекото изговаряне на някои думи. В Плевен например може да се чуе вода - водЪ Grinning
И онуй  Grinning

# 2 561
  • ту тук, ту там
РозАво като бежАво, нали?  Sunglasses

# 2 562
  • София
А как ви звучи лилА?   ooooh!

# 2 563
А как ви звучи лилА?   ooooh!
Майка ми понякога го използва и е някакъв ужас  Crazy Опитвам се да я поправям, но нали съм ѝ дете, как ще поправям собствената си майка  #Crazy

"Ко ми са такузиш?"   Sick

# 2 564
  • Cyberspace
Свекървата ползва млЕко непрекъснато. И ако кажа мляко, тя задължително го повтаря след мен в изречение поне няколко пъти и натъртва "млЕко", за да ме поправи  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт