Фраза, която мразя

• 1 218 868
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 2 775
  • София
Дразни ме, когато някой каже "Привет", вместо "Здрасти", "Здравей", "Добър ден/вечер" и т.н. Самата дума ми звучи... отвратително. Същото е и с "креват", вместо "легло"

Това са две различни думи и всяка си има нюанс, който един чужденец може да не схване, но точно ние като native speakers би трябвало.
Как ти звучи "креватна база"? Или "леглова гимнастика". Или "болен на креват"?
Аз също не обичам много "привет", но чак пък да е отвратително... за мен използваш неоправдано силна дума.

Скрит текст:
Вчера в новините за катастрофата в люлинския тунел от репортера чух израза "абсолютно веднага".
Т.е. "веднага" може и да е след известно време... Joy  Joy
Което потвърждава мнението ми, че репортерите не се чуват какви ги дрънкат. Но съдейки по настоящата тема, архаизмите са ни трън в очите повече от потока безсмислени приказки по тв.

Ние имаме руски заемки, но сърбите имат немски. А и самите руснаци имат - бутерброд, фарш
В случая ключовото е, че на мен ми звучи така, не че думата е отвратителна сама по себе си. Вероятно на много хора им е любима или безразлична, някои я използват, други не... все тая.
Надявам се, че повече няма нужда да се оправдавам.  bouquet

# 2 776
  • кв.Изток
"Все тая"- побърква ме, когато я чуя.

# 2 777
"Все тая"- побърква ме, когато я чуя.

А аз я обожавам и то заради начина, по който побеснява този, който я чуе.

# 2 778
"Колкото детска главичка" - мерна единица ooooh! Laughing

# 2 779

Вчера в новините за катастрофата в люлинския тунел от репортера чух израза "абсолютно веднага".
Т.е. "веднага" може и да е след известно време... Joy  Joy
Което потвърждава мнението ми, че репортерите не се чуват какви ги дрънкат. Но съдейки по настоящата тема, архаизмите са ни трън в очите повече от потока безсмислени приказки по тв.

Когато бях в 7-ми клас, съученичка се изцепи с "много съм си перфектна". Как си "малко перфектен" не разбрах, нито тогава, нито сега.

# 2 780
"Колкото детска главичка" - мерна единица ooooh! Laughing

Малко оф:

Скрит текст:
Когато се роди дъщеря ми (малко по-рано от термин), бабата на мъжа ми го попитала колко и е голяма главичката, за да и оплете шапчица. Мъжът ми и казал "колкото портокал". Съответно, баба В. оплела шапчицата и ни я изпрати по свекърва ми. Само че портокалите в Канада явно са по-големи от портокалите във Великобритания, защото шапчицата и на куклите и не ставаше! Вярно я беше оплела като за портокал.  Joy

# 2 781
Скрит текст:

Т.е. "веднага" може и да е след известно време... :35:  :35:

Когато бях в 7-ми клас, съученичка се изцепи с "много съм си перфектна". Как си "малко перфектен" не разбрах, нито тогава, нито сега.
Във време, в което всичко е перфектно, уникално и просто ъмейзинг, е необходимо да се въведе поне степенуване на тези качества. :) :)

# 2 782
  • София
Във време, в което всичко е перфектно, уникално и просто ъмейзинг, е необходимо да се въведе поне степенуване на тези качества. Simple Smile Simple Smile
Joy Joy Joy много готино Peace

# 2 783
  • София
Във време, в което всичко е перфектно, уникално и просто ъмейзинг, е необходимо да се въведе поне степенуване на тези качества. Simple Smile Simple Smile

И не просто уникАлно, а Уникално. Както и по- и най-оптимален.
Когато бях студентка, някой преподавател ни обясни, че понятието "оптимален" винаги предполага някакъв критерий, така че или е, или не е.

# 2 784
Когато бях студентка, някой преподавател ни обясни, че понятието "оптимален" винаги предполага някакъв критерий, така че или е, или не е.

Добре де, "оптимален" не е ли по-най-подходящ, максимално най-...и в този случай не може да се степенува?

# 2 785
  • София
Добре де, "оптимален" не е ли по-най-подходящ, максимално най-...и в този случай не може да се степенува?

Да, аз точно това имам предвид - че не би трябвало да се казва "най-оптимален", че или е такъв, или не. Не би трябвало, но кой ти мисли какво говори...

# 2 786

Да, аз точно това имам предвид - че не би трябвало да се казва "най-оптимален", че или е такъв, или не. Не би трябвало, но кой ти мисли какво говори...

Ясно, разбрах. Реших, че с
... понятието "оптимален" винаги предполага някакъв критерий...
се има предвид критерии доколко оптимален.  Peace

# 2 787
  • DE
Не чак да я мразя, но ми е много смешно някой като каже - присетих се  ooooh! Laughing
И нещо което срещам напоследък и съм така  Shocked - чавета, употребено за чужди или свой деца  ooooh! #Crazy от къде ги намират тези думи  newsm78 Диалект ли е някакъв, от телевизията ли са  Rolling Eyes

# 2 788
И нещо което срещам напоследък и съм така  Shocked - чавета, употребено за чужди или свой деца  ooooh! #Crazy от къде ги намират тези думи  newsm78 Диалект ли е някакъв, от телевизията ли са  Rolling Eyes

Не владееш ромски език, какво да те правим

# 2 789
Но пък владее новобългарски. Който страшно ме дразни, да съм по темата.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт