Фраза, която мразя

• 1 218 201
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 3 240
Брашно има, но то се отнася за видове брашна.
Не може да кажеш, че имаш много брашна в пакета, примерно.
Или захар, сол, вода.

И какво като се отнася за видове? Например, хлябът може да е направен от пълнозърнести брашна, от два вида бели брашна... Същото е с ориза, който няма мн.ч., но е възможно да сготвиш с два вида ориз.

# 3 241
2 вида брашно, 5 вида брашно. Добре де, казвайте "5 брашна струват 5 евра". Аз не говоря така.

Неуместен е примерът.

# 3 242
  • SF
Айде, бе! Ти просто не можеш да го оцениш! Simple Smile  2-5 вида брашно е неуместен пример?
Я виж ти каква глупост си написала за ориза - уж същото, пък даваш моя неуместен пример за видовете.
Много бързаш да изпльоскаш някакви изказвания... много...

# 3 243
Айде, бе! Ти просто не можеш да го оцениш! Simple Smile  2-5 вида брашно е неуместен пример?
Я виж ти каква глупост си написала за ориза - уж същото, пък даваш моя неуместен пример за видовете.

Я си подбирай думите. Брашно има мн.ч., но ориз - не. Схващаш ли разликата? Айде точно ти на български да не ме учиш, става ли?

# 3 244
Да, това с еврото и на мен малко селско ми стои. Според мен по-добре е десет евро, сто евро, то и на латинеца си е Euro. Мен не ме дразни, но ми е смешно като ми кажат десет евра, вместо десет евро

# 3 245
МИ ние понеже сме свикнали да побългаряваме всичко, се пробваме и с еврото.. А аз съм свикнала като обяснявам на майка по телефона нещо за пари, да й казвам "10 евро, 50 евро"  и т.н... а и тя така казва. Друго досега не бях чула.
А иначе някои дядовци тук съм ги чувала да майтап да казват "Euronen" - еврони.  Joy Това ми е тъпичко... Laughing

# 3 246

Я си подбирай думите. Брашно има мн.ч., но ориз - не. Схващаш ли разликата? Айде точно ти на български да не ме учиш, става ли?

Ами по логиката с брашната, може и оризи да има.

# 3 247
  • Пловдив
Херц, измъквам се, нали? Вместо да си призная, че съм хем невежа, хем недосетлива - никога нямаше да се сетя за едно търсене с Гугъл, преди да пиша, ако съм имала предвид мнението на специалистите.  Joy Joy Joy

Цитат
...но няма логика - броимо е, както и останалите думи за валути...
Именно, примерът с брашното не е подходящ.
Иначе "брашно" си има множествено число, та дрънка. А ако нямаше, нямаше да е по същата причина като при еврата, а по тази, поради която например няма повод да кажеш "въздуси" или "оризи".

П.П. Таня Спасова, кой е този латинец, за когото говориш? Wink

Последна редакция: ср, 23 дек 2015, 18:39 от Магдена

# 3 248
За пореден път прочетох "пазаря" (има се предвид пазарувам) и "облякана".  Sick

# 3 249
  • Варна
За пореден път прочетох "пазаря" (има се предвид пазарувам) и "облякана".  Sick
Не се ядосвай де!  Grinning Някъде така си говорим разговорно.

# 3 250

П.П. Таня Спасова, кой е този латинец, за когото говориш? Wink

Латинеца, не го ли знаеш? И аз мислех да я питам, но после се сетих кой е. Един от тези:

# 3 251
  • Пловдив
И имената им са нещо от типа на Администраций, Конструкций и Претенций вероятно.

(Сори, Таня, не че искам да се гавря, ама не се сдържах с тоя латинец.  Embarassed)

# 3 252
И имената им са нещо от типа на Администраций, Конструкций и Претенций вероятно.

(Сори, Таня, не че искам да се гавря, ама не се сдържах с тоя латинец.  Embarassed)

Offroad-овците много грамотни. Допадна ми много дискусията. Симпатяги.

# 3 253
Преди ги четях често, наистина са симпатяги. Явно и "ние" сме популярни там.  Wink
Цитат
Проблемът е елементарен и представлява елементарна неграмотност. В случая с "и кратко", вече става въпрос, освен за елементарна - и за нагло-агресивна такава. Защото това неведнъж е било казвано тук (да не говорим за във основното училище). Един вид: "Това тук е шофьорски форум, да не е БГ Мама, пък и аз такива стойностни от техническа гледна точка неща пиша, че да ми се обръща внимание върху "й" си е открито заяждане"...

Пропуснали са нашите сенатори: Контракций, Инжекций, Стрий, Гадорий, ... за другите не се сещам в момента.

# 3 254
  • Варна
бягате от темата !
една фраза за която се сещам особенно много по Коледа , щото нали като питали един мъж какво обича повече секса или Коледа и той отговорил - ''Коледа , че е по често''.
защо настъпва време когато половинките ни все по често почва ''да ги боли глава'' или някой от още 1328те начина да се откаже секс.Не дай си боже да чуете - '' секс ли ти се е приискало  - ами поискай и ще ти дам''.Това като го чуе един мъж ''как му дават'' направо му се иска никога да не доближи тази жена.

Общи условия

Активация на акаунт