Фраза, която мразя

• 1 218 079
  • 20 286
  •   3
Отговори
# 3 480
  • Cyberspace
Бинго!  Mr. Green

# 3 481
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Е, за "каунь" вече не мога да ги защитя  Joy
Това диалектната дума да пъпеш ли е или нещо друго?  Laughing

в хотел Банско, точно под прозорците ни работеше цяла бригада "кауньи". казаха ми, че това било "пуяк"  Blush

# 3 482
  • Cyberspace
Пъпеш е, поне в хасковския край, а това нали се води техен, авторски бисер  Laughing

# 3 483
Е, за "каунь" вече не мога да ги защитя  Joy
Това диалектната дума да пъпеш ли е или нещо друго?  Laughing

в хотел Банско, точно под прозорците ни работеше цяла бригада "кауньи". казаха ми, че това било "пуяк"  Blush

Пуяк е фитарок, пуйка е фитка. Laughing
Пъпеш е каунь. Mr. Green

# 3 484
  • SF
Има едни изречения, които започват с думите "Аз на твое място, веднага бих....." и тук следва някаква велика глупост. Глупост от сорта на "зарязала всичко и заминала за чужбина", "бих го зарязала този и бих си хванала друг", "бих се омъжила за чужденец", "бих й казала, че е много дебела", "бих казала на шефа си, че е голям глупак", "бих напуснала работа моменталически", "бих започнала работа на село"....
Ами, хора, направете го, без да сте на мое място! Защо трябва точно от моето място да се изпълняват тези предложения?

# 3 485
Като цяло изреченията с ако, бих и щях са ми много любими. Mr. Green Изключвам случаите, когато се използват като учтива форма или когато наистина условността е реална. Но когато това ако е абсолютно имагинерно...
Форумът е пълен с такива примери.

# 3 486
  • Ямбол
Нормално е да е пълен с такива примери. Тук не рядко хората търсят съвет, споделят и очакват коментари. И другите за да не им кажат какво да правят, понеже не ги познават, споделят те самите как биха реагирали в такъв случай.
Тъкмо преди малко написах нещо подобно, ако на мен някаква жена ми досажда до степен да се чудя как да се скрия от нея, щях да ...., докато съфорумката има други решения, различни от моите. И да, не е само щях, а съм го и правила, затова и казвам в такава ситуация как аз бих постъпила и не мога да кажа направи и ти така, тя сама ще си реши.

# 3 487
  • В един копнеж!
"Най-обичам"  да чуя или прочета израза "керливи пари" или "мижави пари". За мен това само един нехранимайко може да го каже.

# 3 488
"Най-обичам"  да чуя или прочета израза "керливи пари" или "мижави пари". За мен това само един нехранимайко може да го каже.

Керливи? Thinking

# 3 489
  • В един копнеж!
"Най-обичам"  да чуя или прочета израза "кИрливи пари" или "мижави пари". За мен това само един нехранимайко може да го каже.

Керливи? Thinking

Поправих си грешката.

# 3 490
Не е фраза, но много ме дразни, когато видя ФБ профил, на двама души, Митко Ваня, да кажем.
Ами поне едно И да сложат. Naughty
Защо хората си правят общ профил, също не ми е ясно? Crazy Crossing Arms

# 3 491
Защо хората си правят общ профил, също не ми е ясно? Crazy Crossing Arms
Защото са с 1 компютър? Laughing
а на телефона са с друг /таен/ профил Whistling

# 3 492
  • Euskal Herria
Не е точно по темата, но и аз да кажа за общите профили - получавам покана "Семейство Х иска да сте приятели". Ама нищо повече - ни съобщение, ни поне нещо, което да подскаже кое е това въпросно семейство Х. Има една снимка на поляна примерно, информацията - данни на мъж и толкова. Чааак след много време разбрах кое е въпросното семейство, и то благодарение на появили се общи приятели.

# 3 493
  • Cyberspace
И после кой наследява профила като се разведат/разделят?  newsm78 Защото, нали, то това е нещо жизнено важно в живота и после сигурно се карат за него  Mr. Green Забелязвам, че много двойки още се загаджат и задължително се прави общ профил на секундата. А тези с дечица/бебета, слагат имената и на децата в профила... Мен ме дразни, не знаеш кой пише от двамата. И какъв изобщо е смисъла?

# 3 494
И аз не разбирам кой публикува като е общ?
Митко Ваня добави нова снимка! Crazy
Да, ама аз Митко не го познавам. Да я лайквам ли, не ли? newsm78
Странна работа! Whistling

Общи условия

Активация на акаунт