Фраза, която мразя

• 1 218 052
  • 20 286
  •   2
Отговори
# 3 540
  • Варна
Невъзможно е пиперът да е някаква си чушка.  Simple Smile
За сега чушката е само люта.

# 3 541
Сигурно не е съвсем по темата, ама днес карах зад една кола със стикер "Vegan on board".
Разсмя ме, честно казано, но го намирам безкрайно тъп. Grinning

# 3 542
Сигурно не е съвсем по темата, ама днес карах зад една кола със стикер "Vegan on board".

Явно се смятат за извънземни. Sunglasses

# 3 543
  • Ямбол
Може би са имали предвид, че веганите са нерваци и да се внимава с тази кола.

# 3 544
Може би са имали предвид, че веганите са нерваци и да се внимава с тази кола.
Няма да е зле да има и стикери "Жена в ПМС в колата"  Flutter .

# 3 545
Карах зад една кола  с надпис на задното стъкло - : "Жена съм, паркирам както мога"

# 3 546
Изобщо не мога да запомня за кой край е типично "пипер", за кой "чушка" и кое е реалната правилна форма. Казвам "пипер" за растението, а за плода ползвам и "пипер", и "чушка", както ми дойде в момента.

# 3 547
Бъзикам се.  Laughing
"Пипер", употребено вместо "пиперка" или "чушка" ми е странно или смешно - зависи от ситуацията. Но не ме дразни.
Виж, шопското екане и мекане определено ми дразни слуха, ама ще трябва да се свиква - въпрос на време е да стане правоговорна норма.  Sick

Не вярвам да стане норма. Все по рядко го чувам този диалект, екзотика е станал. Затова пък вече почти експертно разпознавам кой от къде е.

(Между другото, и мен ме дразни шопският диалект, нищо че съм родена в София.)

Тези са били фалшиви вегани. Истинските карат колело втора употреба, за да не замърсяват и потребяват излишно.

# 3 548
Как екзотика? Пусни телевизора и чуй. Всичко живо мека, включително и някои водещи на предавания.
Особено интересно звучи комбинацията от западно мекане и мек източен акцент.  Laughing

# 3 549
Ахахах, сетих се на връщане от Русе към София жената пред мен в автобуса по телефона:

- ТръгнАхме, да знайтИ.

# 3 550
"който, както си го направи"

# 3 551

В този ред на мисли: "Какъвто си го направиш, такъв ще си го ползваш" Shocked (и въобще не става въпрос само за определен смисъл)

# 3 552

В този ред на мисли: "Какъвто си го направиш, такъв ще си го ползваш" Shocked (и въобще не става въпрос само за определен смисъл)

"всичко зависи от теб" също много мразя и хората си го вярват това сякаш. А далеч не всичко зависи от нас.

# 3 553
Изразът "бяла и добра", който се е навъдил като паразит из форума, че и в друг един. Знам откъде идва, но за пръв път го прочетох тук като отговор на една моя публикация. Почудих се доста на неуместният отговор на съфорумката, но самият изразът не ми направи на първо време особено впечатление. Точно оттогава обаче почна да се появява във всяка втора тема някак си. На 5-6. път почна да ми втръсва. Sick

# 3 554
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Изразът "бяла и добра", който се е навъдил като паразит из форума, че и в друг един. Знам откъде идва, но за пръв път го прочетох тук като отговор на една моя публикация. Почудих се доста на неуместният отговор на съфорумката, но самият изразът не ми направи на първо време особено впечатление. Точно оттогава обаче почна да се появява във всяка втора тема някак си. На 5-6. път почна да ми втръсва. Sick

с повече четене и по-малко мразене нещата ще са по-добри  Peace

Цитат
Понякога съм бяла и добра.
Как рядко ми се случва да съм бяла!
Тогава искам сън да подаря
на всекиго. И свойта обич цяла

всеки втори мрази всяка втора фраза/дума/израз... Tired

Общи условия

Активация на акаунт