Фраза, която мразя

• 1 218 081
  • 20 286
  •   3
Отговори
# 3 570
Благодаря, Херц. Странното е, че клавишът си е надписан с ударено и, но когато мина на БДС, натискането му изписва само наклонени черти. Ако го комбинирам с шифт, изправени черти. Не знам, наистина, какво още да опитвам. Независимо дали съм сменила езика от компютъра си или от форума.

# 3 571
Благодаря, Херц. Странното е, че клавишът си е надписан с ударено и, но когато мина на БДС, натискането му изписва само наклонени черти. Ако го комбинирам с шифт, изправени черти. Не знам, наистина, какво още да опитвам. Независимо дали съм сменила езика от компютъра си или от форума.

Хм! Наистина нямам представа тогава. Имаше някаква сложна комбинация на клавишите, но в момента не се сещам.

# 3 572
При мен на БДС ударено И се получава с "ь+Shift" , но сега пиша от телефона, на него никак не става, затова пиша Й  Laughing . И ако ме мързи, на лаптопа също пиша Й, нищо че знам как става. Embarassed  Joy .

# 3 573
Ха, това е нещо, на което се дразня сама на себе си - изписването на й Simple Smile

# 3 574
На лаптопа удареното ѝ е на латинското Х, плюс Shift.
Аз пиша на фонетика, БДС не съм ползвала и ми е трудно да се ориентирам.

# 3 575
Джулия, направо клуб можем да си направим.  Laughing  Hug

Ензим, благодаря ти, но ер малък с шифт колко съм го мъчила и него, горкия... Само на главен ер малък го повиших, друго не стана.

Дева, същото - на фонетика, латинското Х с шифт повишава малкия ер и толкоз.

# 3 576
  • ту тук, ту там
Пък аз явно съм случила на кофти учители, но ясно си спомням, че са ме учили, че "й" напълно заменя ударено "и". Embarassed
Тази тема доста се дискутира във форума и оттук разбрах, че всъщност горното не е така, но понеже влизам изключително и само през мобилно устройство, въобще не съм и търсила ударено "и" и си карам по старому.

# 3 577
При мен става, Ники.
И на служебния компютър, настолен, не лаптоп, пак така си пиша.

# 3 578
На моята клавиатура също на фонетик ѝ излиза от shift+латинското x.
Но сега го открих, остава да свикна да го ползвам. Щото й вместо ѝ си го ползвам без особени притеснения. Embarassed

По същия начин се оказа и на лаптопа на мъжа ми.

# 3 579
  • through the wormhole
Пък аз явно съм случила на кофти учители, но ясно си спомням, че са ме учили, че "й" напълно заменя ударено "и". Embarassed
Тази тема доста се дискутира във форума и оттук разбрах, че всъщност горното не е така, но понеже влизам изключително и само през мобилно устройство, въобще не съм и търсила ударено "и" и си карам по старому.
На телефона ми (пиша на фонетична) "ѝ" се изписва чрез задържане на "и" - дава опция за избор.

# 3 580
Явно в устройството ми е проблемът.  Thinking

Елени, на мен никой никога не ми го е казвал това за взаимозаменяемостта, не знам дали е вярно или не.

Последна редакция: ср, 27 яну 2016, 01:08 от Вещица в чужбина

# 3 581
  • ту тук, ту там
Имам подобни опции за разновидности на буквата при задържане на клавиша, но само за латиница.  Thinking

# 3 582
  • Ямбол
...
Не може да има такива учители. Не ти вярвам.

# 3 583
Повече ме дразни да се пише И за ударено, с Й съм свикнала, пък и предвид трудностите с изписването - оправдавам го  Laughing .

# 3 584
  • ту тук, ту там
...
Не може да има такива учители. Не ти вярвам.
Не те и задължавам да ми вярваш. Ако не беше вярно, нямаше защо да го споделям, за да се излагам.

Повече ме дразни да се пише И за ударено, с Й съм свикнала, пък и предвид трудностите с изписването - оправдавам го  Laughing .
И аз така!  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт