Фраза, която мразя

• 1 217 854
  • 20 286
  •   3
Отговори
# 4 245
Аз си питам моето дете, баш ме брига кой щял да се почувства засегнат от отговора й. Именно, обсъждаме нивото на нейната подготовка и никога не съм се вълнувала от подготовката на другите, че чак да мисля как се чувства, подслушвайки разговорът ни.

# 4 246
ЯЧРМ - ямайско черно рициново масло.
Толкова търсих из нета ,какво ма..а му е това ячрм.
Благодарства

# 4 247
фасулска работа- дразни ме.
Преди няколко дни внукът се обадил на майка си пред децата за контролното по английски и казал, че било фасулска работа т.е лесно. Получил си порицание, че така не се говори и има деца, за които е трудно.

А майката не се ли интересува на нейното дете как му се струва контролното? Мисля, че в случая се преиграва малко.

И аз така мисля. Не харесвам конкретната фраза, но идеята ми е странна. Говоря конкретно за класа на дъщеря ми; някой да не се припознае!: ако на някого му е било трудно, то е защото го е домързяло да се подготви. Не е мой проблем.
Съгласна съм със Софи. Дай пък сега на детето да му е неудобно, задето му е фасулско лесно и да не може да се гордее с това, защото на другите щяло да им е неприятно. Точно въпрос на подготовка е. Да не прекрачваме границата на разбиранията за дискриминация. Simple Smile

Според мен не е толкова просто. И двете страни имат право, хубаво е да се радваш, че нещо е лесно, ама и да не се парадира с това пред другите, защото утре за тях нещо ще е лесно, а за тебе не и ще ти е криво че си тъп.

# 4 248
фасулска работа- дразни ме.
Преди няколко дни внукът се обадил на майка си пред децата за контролното по английски и казал, че било фасулска работа т.е лесно. Получил си порицание, че така не се говори и има деца, за които е трудно.
А майката не се ли интересува на нейното дете как му се струва контролното? Мисля, че в случая се преиграва малко.
И аз така мисля. Не харесвам конкретната фраза, но идеята ми е странна. Говоря конкретно за класа на дъщеря ми; някой да не се припознае!: ако на някого му е било трудно, то е защото го е домързяло да се подготви. Не е мой проблем.
Съгласна съм със Софи. Дай пък сега на детето да му е неудобно, задето му е фасулско лесно и да не може да се гордее с това, защото на другите щяло да им е неприятно. Точно въпрос на подготовка е. Да не прекрачваме границата на разбиранията за дискриминация. Simple Smile
Според мен не е толкова просто. И двете страни имат право, хубаво е да се радваш, че нещо е лесно, ама и да не се парадира с това пред другите, защото утре за тях нещо ще е лесно, а за тебе не и ще ти е криво че си тъп.

На децата трябва лека-полека да им се изяснява в какво са добри и в какво - не толкова. Няма какво да се крият тези работи и да ги залъгваме. А ако искат да станат добри колкото другите - да се трудят повече. Ако и тогава не се получи - ами какво да направим сега? По-добре ли е да втълпяваш на детето си, че много го бива в нещо, в което "хич го няма"? Много такива тъжни примери сме виждали досега. Доста прекалена ми се вижда тази "деликатност". Все пак говорим за знания и таланти, а те движат света напред, затова трябва да се поощряват и не виждам защо да е само "насаме". Не говорим за парадиране с парцалки и пари - това е друго. А ако пък говорим за големи хора, които се засягат, че някой бил по-умен в някаква област - това изобщо пък не ми се коментира  ooooh!.
По споменатата логика трябва да забраним и награждаванията на отличници пред цялото училище, за да не се разстрои някой...  Crazy
И, да - точно така - утре другият ще покаже добри знания и умения в друго - това е най-нормалното нещо и колкото по-навреме го приемат за нормално, толкова по-добре ще са подготвени за зрелия си живот - с по-малко тръшкане "ама защо той/тя", което пък води до подмолни и посредствени опити за "успех".

Последна редакция: вт, 15 мар 2016, 16:39 от rain_bs

# 4 249
  • София
Напротив, просто е- няма нищо лошо да се почувстваш зле, щом не си положил усилията да си свършиш качествено работата.
Което не значи, че си тъп.
ПП. Втрисат ме англицизмите- фрийк, съпорт..........

Последна редакция: вт, 15 мар 2016, 17:00 от absurt

# 4 250
  • София
"Еди кой си се оплака от теб"
"И какво точно каза, от какво по-точно е недоволен?"
"Ами не мога да ти кажа"

Еййй, много мразя така. Ако някой нещо не е доволен от мен, да дойде да се разберем, а не да ми върти интриги или най-малкото да си играем на счупен телефон.

# 4 251
Подкрепям Агентката. Не ми се е случвало скоро, но би ме подразнило ужасно. Най-вероятно аз обаче бих се заинатила и бих казала или да изплюе камъчето, или за в бъдеще да си трае съвсем. И  хора с  обвинения и оплаквания без аргументативна подплънка бих игнорирала до степен, до която въпросните такива да почнат сами да се съмняват в съществуването си. Simple Smile 

# 4 252
  • sofia

ПП. Втрисат ме англицизмите- фрийк, съпорт..........
И моят малкия вчера се "джойнваше", докато обясняваше някаква игра на брат си. Отделих време за обяснения.

Агент, в подобни ситуации "режа" посредника и той си го отнася.

# 4 253
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
да добава тук и "ОК".
но като ок, не като о'кей Confused не че то е по-приятно, де.

# 4 254
да добава тук и "ОК".
но като ок, не като о'кей Confused не че то е по-приятно, де.

Сегашните деца ползват "кк".  Laughing Дъщеря ми е сменила ок с кк на моя телефон и всеки път, когато напиша ок, ми го поправя на кк.  ooooh!

# 4 255
колежката отдавна не е дете  Tired

а какво е кк? Blush

# 4 256
  • SF
КК - Кей-Кей. Модерният вариант да доброто старо "О`кей".

Последна редакция: чт, 17 мар 2016, 11:38 от Esmee

# 4 257
колежката отдавна не е дете  Tired

а какво е кк? Blush

Ми нищо! Mr. Green

# 4 258
Благодаря!
 Joy аз пък що реших, че има някакъв дълбок смисъл  Joy

# 4 259
  • Cyberspace
Все по-често срещам из нета вместо "тази рокля" - "това рокле"... Много ме дразни  Tired

Общи условия

Активация на акаунт