Фраза, която мразя

• 1 217 842
  • 20 286
  •   3
Отговори
# 4 260
Няма лев.

# 4 261
"Нали ти казах"  #Cussing out

# 4 262
  • София
Все по-често срещам из нета вместо "тази рокля" - "това рокле"... Много ме дразни  Tired
Ами как да го наречеш, ако е за госпожица на 6 месеца и е около 1 педя

# 4 263
Все по-често срещам из нета вместо "тази рокля" - "това рокле"... Много ме дразни  Tired

Рокличка?

# 4 264

Все по-често срещам из нета вместо "тази рокля" - "това рокле"... Много ме дразни  Tired

Рокличка?

Peace
Рокле и на мен не ми харесва и не го употребявам.

# 4 265
Аз си питам моето дете, баш ме брига кой щял да се почувства засегнат от отговора й. Именно, обсъждаме нивото на нейната подготовка и никога не съм се вълнувала от подготовката на другите, че чак да мисля как се чувства, подслушвайки разговорът ни.
Може ли превод на баш ме брига?

# 4 266
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
"много ме е грижа, че..."
и
"хич не ми пука"

май е сръбски или на някоя от бившите на СРФЮ  Blush

# 4 267
  • София
Рокличка?
Да, така е, езикът се развива, за съжаление в посока профанизиране. Аз я използвам обикновено с ироничен подтекст, ако описвам рокля с дължина средата на... Embarassed

Баш ме брига го ползвам само пред много близки и ако съм се разлигавила. На сръбски е

# 4 268
и
"хич не ми пука"

май е сръбски или на някоя от бившите на СРФЮ  Blush
И защо трябва да се употребяват фрази, които повечето българи не знаят? Имаме си чудесни изрази за такива случаи!

# 4 269
Направи списък на всички фрази и думи, чието значение не знаеш, за да не ги използваме.  Laughing
Предложението ми не е само към kikamora, а и към всички останали, които се дразнят по същата причина.  Peace

# 4 270
чак пък да се дразня ... Нали не си мислиш, че осмислям живота си дразнейки се от каквото и да било? Simple Smile
Просто въпрос на възпитание, или поне аз не бих употребила дума, която малко вероятно е всеки да я знае.

# 4 271
Добре, не се дразниш, просто мразиш.  Laughing
Погледни заглавието на темата, в която пишеш.  Wink

Скрит текст:
ПП Никога не съм използвала израза "баш ме брига", но знам какво означава, при това без да разбирам сръбски. Просто така, срещала съм я някъде.
Ако исках да я използвам, как бих допуснала, че ти или някой друг още не знаете нейното значение?  Thinking
Че аз знам значението на сума ти изрази на латински, немски и т.н. езици, от които си нямам никакво понятие. Току-що се допитах до кристалната ми топка – и тя е безсилна, дори се напука от зор да познае кой какво не е чувал и не знае.

# 4 272
и
"хич не ми пука"

май е сръбски или на някоя от бившите на СРФЮ  Blush
И защо трябва да се употребяват фрази, които повечето българи не знаят? Имаме си чудесни изрази за такива случаи!

kikamora,

Моля те, приеми най-искрените ми извинения, че си позволих да използвам широкоразпространен израз, който не веднъж тук сме обсъждали. Вероятно е въпрос на недобро мое възпитание.

# 4 273
Както се майтапя, така и се замислих сериозно.
Колко по-прост и лесен би бил животът ни, ако наистина носехме непрекъснато със себе си един списък на думите и изразите, които ни дразнят. И при запознанство с някой непознат, едновременно с представянето: "Аз съм Х.", му връчим и списъка.

# 4 274
Добре, не се дразниш, просто мразиш.  Laughing
Погледни заглавието на темата, в която пишеш.  Wink

Скрит текст:
ПП Никога не съм използвала израза "баш ме брига", но знам какво означава, при това без да разбирам сръбски. Просто така, срещала съм я някъде.
Ако исках да я използвам, как бих допуснала, че ти или някой друг още не знаете нейното значение?  Thinking
Че аз знам значението на сума ти изрази на латински, немски и т.н. езици, от които си нямам никакво понятие. Току-що се допитах до кристалната ми топка – и тя е безсилна, дори се напука от зор да познае кой какво не е чувал и не знае.

Надценяваш ме, твърде много ме мързи за да влагам толкова много енергия в омраза  Mr. Green .
И обикновено пишеш смислени постове, но с този се изложи Wink.

Херц, простено ти е Wink.

Общи условия

Активация на акаунт